εργαστήρια πανεπιστήμιου Αθηνών
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Και το πανεπιστήμιο Αθηνών στη μάχη του κορωνοϊού - Χρηματοδότηση από ΕΟΔΥ

Προκειμένου να ενισχυθεί η εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση κρουσμάτων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό COVID-19, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στη χρηματοδότηση, αφενός του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Αφετέρου, προχωρεί στη χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής, με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο Αθηνών, οι στόχοι της επιδημιολογικής και εργαστηριακής διερεύνησης και επιτήρησης είναι η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση της νόσου COVID-19 από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της δευτερογενούς μετάδοσης και τέλος, η περαιτέρω κατανόηση των κλινικών και επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του νέου κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ