εργαστήρια πανεπιστήμιου Αθηνών
Κοινωνία

Και το πανεπιστήμιο Αθηνών στη μάχη του κορωνοϊού - Χρηματοδότηση από ΕΟΔΥ

Προκειμένου να ενισχυθεί η εργαστηριακή διερεύνηση και επιτήρηση κρουσμάτων λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό COVID-19, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας και τη θωράκιση της δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ προχώρησε στη χρηματοδότηση, αφενός του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Αφετέρου, προχωρεί στη χρηματοδότηση του Εργαστηρίου Επιδημιολογίας, Υγιεινής και Ιατρικής Στατιστικής, με επιστημονικό υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη, με το ποσό των 335.000,00 ευρώ.

Όπως αναφέρει το πανεπιστήμιο Αθηνών, οι στόχοι της επιδημιολογικής και εργαστηριακής διερεύνησης και επιτήρησης είναι η έγκαιρη εργαστηριακή διάγνωση της νόσου COVID-19 από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, η άμεση λήψη μέτρων πρόληψης της δευτερογενούς μετάδοσης και τέλος, η περαιτέρω κατανόηση των κλινικών και επιδημιολογικών χαρακτηριστικών του νέου κορωνοϊού COVID-19, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου του νοσήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται