Κοινωνία

Κορωνοϊός και το σχέδιο επαναπατρισμού των "εγκλωβισμένων" στην Αγγλία

Ο σχεδιασμός του επαναπατρισμού των Ελλήνων ξεκίνησε πριν από λίγο καθώς ζητήθηκε από τους «εγκλωβισμένους» στα αεροδρόμια στην Αγγλία να επιστρέψουν στα σημεία διαμονής τους για να ξεκινήσει η καταγραφή και να προχωρήσει η διαδικασία,οπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γ.Γ.Π.Π. θα δώσει προτεραιότητα σε άτομα τα οποία βρίσκονται στην Αγγλία για λόγους υγείας, μετέβησαν εκεί για επισκέψεις σε γιατρούς ή σε αυτούς που ακολουθούν κάποια θεραπεία και κατά δεύτερον σε αυτούς που δεν διαθέτουν σπίτι για να διαμείνουν.

Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή, δεν αποκλείεται να σταλεί στρατιωτικό ή ακόμη και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταφέρει τα άτομα αυτά στην Ελλάδα.

Όλοι οι υπόλοιποι, θα επιστρέψουν και θα παραμείνουν στα σπίτι τους και στη συνέχεια η πρεσβεία θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους καταγράψει. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε θα σταλούν από την Ελλάδα αεροπλάνα, τα οποία θα έχει νοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση, και θα επαναπατριστούν.

Στο ταξίδι θα τηρηθούν αυστηρές υγειονομικές προδιαγραφές. Δηλαδή, οι επιβάτες δεν θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, όπου υπάρχουν τρεις θέσεις η μεσαία θα παραμένει κενή, ενώ δεν θα σερβιριστεί φαγητό, παρά μόνο θα δοθούν στους επιβάτες υγρά.

Επίσης, όλοι, όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα, θα μπουν σε καραντίνα, ενώ θα τους γίνει και το σχετικό τεστ για να διαπιστωθεί εάν έχουν κορωνοϊό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ