Κοινωνία

Επιβάτης από την Αγγλία καταγγέλλει ότι δεν έγιναν τα προβλεπόμενα για την καραντίνα στην Αθήνα

Τραγική παράλειψη ή αποτέλεσμα ολιγωρίας και ελλιπούς ενημέρωσης; Την πρόσφατη αυστηρή οδηγία των ελληνικών Αρχών, να συμπληρώνουν όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο μια φόρμα που θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της πτήσης, τα δικά τους, τους λόγους του ταξιδιού, αν είναι δηλαδή Έλληνες, τουρίστες ή έρχονται για επαγγελματικούς λόγους και κυρίως το σημείο-τόπο διαμονής τους για τις 14 μέρες της υποχρεωτικής τους απομόνωσής, φαίνεται να μην ακολούθησε σωστά το προσωπικό της εταιρείας Easy Jet στην πτήση EZY 1947 από Μάντσεστερ προς Αθήνα που αφίχθη χθες 13.35.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της επιβάτη Μαίρης Ξεκαλάκη, «όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο έβγαλε ανακοίνωση ο πιλότος αναφέροντας ότι η πολιτική της Ελλάδας είναι να μπαίνουν σε καραντίνα δυο εβδομάδων, όσοι έρχονται από το εξωτερικό και μάλιστα ζήτησε από τις αεροσυνοδούς να συνοδέψουν εκτός αεροπλάνου, όσους δεν ήταν διατιθέμενοι να ακολουθήσουν την παραπάνω οδηγία».

Σύμφωνα με τη νεαρή Ελληνίδα, «μετά την απογείωση του αεροσκάφους οι αεροσυνοδοί μας μοίρασαν μια φόρμα στην οποία έπρεπε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας, την διεύθυνση της οικείας ή του ξενοδοχείου όπου ήμασταν υποχρεωμένοι να παραμείνουμε κλεισμένοι για 14 μέρες, με ποιον καθόμασταν μαζί, αν ταξιδεύαμε με κάποιο άλλο πρόσωπο, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας του δεύτερου προσώπου».

Η επιβάτης συνεχίζει λέγοντας ότι οι αεροσυνοδοί τους υπενθύμισαν κάποια στιγμή να μην ξεχάσουν να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα, όμως όταν ρώτησε αν θα τα παρέδιδαν οι επιβάτες σε εκείνες ή θα τα έδιναν οι ίδιοι στον έλεγχο διαβατηρίων, απάντησαν ότι θα τα παρέδιδαν αργότερα όταν το αεροπλάνο θα έφτανε στον προορισμό του, χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση.

« Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε δεν μας ζήτησε κανείς τα έντυπα και εμείς από την πλευρά μας υποθέσαμε ότι θα τα παραδίδαμε σε κάποιον υπάλληλο του αεροδρομίου κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, κάτι όμως που δεν συνέβη ποτέ», λέει η Μαίρη Ξεκαλάκη, για να προσθέσει ότι ούτε στον έλεγχο των διαβατηρίων είχαν κάποια σχετική ενημέρωση για την παραλαβή των εντύπων με τα στοιχεία των επιβατών.

Η επιβάτης μας έστειλε το σχετικό έντυπο, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν παραδόθηκε ποτέ στα χέρια των αρμόδιων Αρχών. Η ίδια ανέφερε ότι το αεροπλάνο ήταν σχεδόν γεμάτο και υπολογίζεται ότι εξαιτίας αυτής της παράλειψης περισσότεροι από 100 επιβάτες είναι αγνώστου διαμονής ενώ έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα και να ελέγχονται από τις αστυνομικές Αρχές.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την σχετική ταξιδιωτική οδηγία, όσο έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι πριν κιόλας μπουν στο αεροπλάνο να παίρνουν από σταντ ένα έντυπο το οποίο θα συμπληρώνουν κατά τη διάρκεια της πτήσης και θα περιλαμβάνει, τα προσωπικά τους στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τον ακριβή τόπο διαμονής τους για τις επόμενες 14 μέρες. Όταν φθάνουν στην Ελλάδα θα δίνουν το συμπληρωμένο έντυπο και θα λαμβάνουν ένα άλλο συμβουλών και οδηγιών για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σε περίπτωση που παραβιάζουν τους όρους της καραντίνας θα τους επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα 5.000 ευρώ σύμφωνα με μία από τις τελευταίες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι αρμόδιες αρχές θα προβαίνουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και όπου διαπιστώνουν παραβιάσεις της υποχρεωτικής απομόνωσης θα βεβαιώνονται τα αντίστοιχα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...