Μύκονος
Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Μύκονος: Πώς οι κάτοικοι βοηθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Εθελοντικές ομάδες με στόχο την ενίσχυση των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συγκροτεί ο Δήμος Μυκόνου, σε μία προσπάθεια να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα  μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Κουκά, ύστερα από συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους εθελοντές που θα συμμετέχουν στις ομάδες είναι να  είναι υγιείς, να μην ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να μην έχουν ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενες χώρες από τον ιό.

Οι εθελοντές θα κάνουν καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου, ενώ θα προσφέρουν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Μυκόνου «θα υπάρχει συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, στη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων και στη διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ και κάθε άλλη εργασία με σκοπό την αποτροπή διάδοσης του ιού SARS-CoV-2. Η συνεργασία και η αλληλεγγύη αποτελούν το μοναδικό και πλέον αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και επιβεβαιώσουμε τις αρχές και τις αξίες της τοπικής μας κοινωνίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ