μέγαρο Αχαρνών
Κοινωνία

Εμφύλιος τεκτόνων για… ένα γραφείο 16 τ.μ. με φόντο το «αρχηγείο» στην Αχαρνών

Μετά την «τρύπα» στο ταμείο, την υπεξαίρεση του λογιστή, τη διαμάχη για το εστιατόριο και τον «πόλεμο» για τη διοίκηση, οι τέκτονες βρίσκονται σε κόντρα και για τα γραφεία του πέμπτου ορόφου του μεγάρου της Αχαρνών. Μάλιστα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες συζητήθηκε η αγωγή που κατέθεσε η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος κατά του σωματείου Τεκτονική Αδελφότητα, με την οποία ζητά την απόδοση γραφείων που είχαν παραχωρηθεί. Σημειώνεται ότι το σωματείο με την επωνυμία Τεκτονική Αδελφότητα ιδρύθηκε το 2009 από το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος για λειτουργικές ανάγκες, αλλά και για να πραγματοποιούνται οι συναλλαγές μέσω του ΑΦΜ του.

Σοφία Σπίγγου

Το 2015 ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα το "Έθνος", με την απόκτηση ΑΦΜ από τη Μεγάλη Στοά, η ανάγκη αυτή έπαψε να υπάρχει. Μεταξύ των δύο πλευρών υπεγράφη στις 25 Φεβρουαρίου 2009 σύμβαση χρησιδανείου, η οποία αφορούσε την παραχώρηση εκ μέρους του τεκτονικού ιδρύματος της χρήσης γραφείων του πέμπτου ορόφου εντός του τεκτονικού μεγάρου στην οδό Αχαρνών, το οποίο ανήκει κατά γενική κυριότητα στο ίδρυμα. «Η σύμβαση αυτή συνήφθη στο πλαίσιο των ιδιαίτερων σχέσεων που υπήρχαν ανάμεσα στις δύο πλευρές και είχε στόχο να διευκολύνει το σωματείο ως προς τις εργασίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόταν αποκλειστικώς και μόνο στην παραχώρηση ενός μικρού χώρου, συνολικού εμβαδού 16 τ.μ., στον χώρο που είχε την έδρα του τότε το λογιστήριο του τεκτονικού ιδρύματος» αναφέρει πηγή από το ίδρυμα. Μέχρι και το 2014 η «συμβίωση» ήταν αρμονική, κατάσταση που φέρεται να άλλαξε όταν αποφασίστηκε η συνολική ανακαίνιση του κτιρίου, με την οποία αναδιατάχθηκαν όλοι οι χώροι προκειμένου να αντιστοιχούν στις ανάγκες του ιδρύματος. «Ο χώρος του λογιστηρίου μεταφέρθηκε συνολικά στον έκτο όροφο, ενώ ο χώρος που χρησιμοποιούσε μέχρι τότε το σωματείο μεταφέρθηκε προσωρινά στον τέταρτο όροφο, μέχρι να αποκτήσει δικό του χώρο. Αν και όλα είχαν συμφωνηθεί, μετά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης με δικαστική απόφαση, τα μέλη της με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζήτησαν την παράδοση των γραφείων στον πέμπτο όροφο, αν και πλέον αυτά δεν υπήρχαν» εξηγεί η ίδια πηγή.

Η καταγγελία της σύμβασης 

Το επίμαχο γραφείο επιδικάστηκε με προσωρινή διαταγή στην προσωρινή διοίκηση του σωματείου, αλλά στη συνέχεια τα ασφαλιστικά μέτρα ματαιώθηκαν, οπότε και έχασε την ισχύ της η διαταγή, όπως υποστηρίζει η πλευρά του ιδρύματος. «Η καταγγελία της σύμβασης χρησιδανείου εκ μέρους του τεκτονικού ιδρύματος αλλά και η αγωγή απόδοσης του χρησιδανείου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καταχρηστική, γιατί το σωματείο Τεκτονική Αδελφότητα από τον Σεπτέμβριο του 2014, δηλαδή δύο χρόνια από την καταγγελία της σύμβασης, προέβη στην ενοικίαση χώρου επί της οδού Σουρμελή 2. Τα γραφεία είναι έκτασης 190 τ.μ. και φέρουν την επωνυμία του σωματείου.

Κατά συνέπεια, προκύπτει ότι η λειτουργία γραφείων επί του τετάρτου ορόφου του μεγάρου της Αχαρνών δεν θα περιορίσει τη λειτουργία του σωματείου, αλλά αντιθέτως η λειτουργία αυτή δημιουργεί προβλήματα στο ίδρυμα» καταλήγει η ίδια πηγή. Πλέον τη λύση αναμένεται να δώσει η Δικαιοσύνη, με τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος να βρίσκεται από το φθινόπωρο του 2015 έως και σήμερα στο επίκεντρο μιας σειράς αγωγών, μηνύσεων και δικαστικών αιτήσεων, που μοιάζουν να μην έχουν τέλος

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ