ΕΚΑΒ
Κοινωνία

Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα σε επιβάτη πλοίου που έφτασε από Ιταλία

Δεμένο παραμένει στο λιμάνι της Πάτρας το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "CRUISE OLYMPIA", στο οποίο έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος κορονοιού σε επιβάτη, που ταξίδευε από την Ιταλία. 

Στο σημείο βρίσκονται κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, άτομα που φέρουν την ειδική στολή, ετοιμάζονται να μπουν στο πλοίο. Θα εξεταστούν επιβάτες και μέλη του πληρώματος. 

Στο πλαίσιο της καταγραφής των επιβατών γίνεται συλλογή στοιχείων που αφορούν στην ταυτότητα των ταξιδιωτών στον καθένα ξεχωριστά και στον τελικό προορισμό τους.

Βάσει της κατάστασης που θα καταγράψουν τα κλιμάκια των ελεγκτών δημόσιας υγείας, θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα. 

Η διαδφικασία ξεκίνησε όταν εντοπίστηκε υποψία κρούσματος. Πρόκειται για γυναίκα που ένιωσε αδιαθεσία, ενημέρωσε για την κατάστασή της και κατά τον κατάπλου του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας λίγο πριν τις 13:30 όπου το περιμένουν κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «tempo24», ο επιβάτης αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ενδιάμεσος σταθμός του δρομολογίου) παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίσθηκε στο «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων» όπου και εισήχθη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι επόπτες δημόσιας υγείας θα δώσουν οδηγίες στους επιβάτες και το πλήρωμα. Στην περίπτωη που το κρούσμα επιβεβαιωθεί τότε θα ληφθούν μέτρα για όλους. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί εάν το πλοίο θα τεθεί σε καραντίνα.

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνωνι ήδη αποσταλεί στο Ινσιτούτο Παστέρ δείγμα του «ύποπτου» ασθενή.

Υπενθυμίζεται το ΠΓΝ Ιωννίνων έχει οριστεί ως αναπληρωματικό Νοσοκομείο στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Βασικό είναι Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», στο Ρίο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ