άδεια ράφια
Κοινωνία

Κορονοϊός: ''Πόλεμος'' των Ελλήνων με όπλα κριθαράκια και πελτέδες

Τρέχουν οι πολίτες διαβάζουμε, στη Θεσσαλονίκη, για να αγοράσουν μακαρόνια, γάλα, κριθαράκι, παξιμάδια, πελτέδες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, αδειάζοντας τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ.
Όχι δεν έχουμε πόλεμο με την Τουρκία, ο πόλεμος διεξάγεται στο...μυαλό μας, με εχθρό τον Κορονοϊό και πολεμοφόδια τα κριθαράκια και τους πελτέδες.

Ως χώρα της ''φαιδράς πορτοκαλέας'', όπου όλα δύναται να συμβούν, ακόμη και τα πιο τραγικά... έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα ενάντια στον Κορονοϊό, που ''χτύπησε'' όπως ήταν αναμενόμενο και τη χώρα μας, με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, μια 38χρονη γυναίκα, να νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη γράφει ο Ηλίας Προύφας στο kranosgr.com.

Όπλα μας ο φόβος (δικαιολογημένος ως ένα βαθμό) και οι επιπτώσεις του, που είναι ο τρόμος που ακολουθεί για να καταλήξει στο τελικό στάδιο που ονομάζεται πανικός.
Προς τα εκεί οδεύουμε ως χώρα, με την αρχή να γίνεται σιγά - σιγά από τη Θεσσαλονίκη, όπου οι πολίτες έντρομοι σπεύδουν στα Σούπερ Μάρκετ, να αγοράζουν προμήθειες για την αντιμετώπιση του ιού.

Ήδη εικόνες με άδεια ράφια αρχίζουν και φιγουράρουν σε ΜΜΕ, δείχνοντας ότι ο Έλληνας νοικοκύρης, φροντίζει να μαγειρέψει πριν πεινάσει, όπως λέει και η παροιμία.
Κριθαράκια, μακαρόνια, πελτέδες, χαρτιά τουαλέτας, κονσέρβες, ακόμη και κατεψυγμένα, ''επιστρατεύονται'' για τα κελάρια, τα πατάρια, τις αποθήκες και τους καταψύκτες των νοικοκυριών, όπου θα φανούν χρήσιμα κατά την περίοδο της ''απομόνωσης'', στη μεγαλύτερη καραντίνα όπως είχε γράψει ένα ΜΜΕ.

Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να μας ενημερώνουν και να μας καθοδηγούν. Ας μάθουμε για τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Σίγουρα μέσα σε αυτά δεν είναι ο πελτές.

Αυτό που θα καταφέρουμε να συμβεί, είναι ότι στην ''αναμπουμπούλα'' που θα δημιουργηθεί, σε πολλές περιπτώσεις ο... λύκος της αισχροκέρδειας, που χαίρεται στην αντάρα μιας κρίσης, θα διπλασιάσει και θα τριπλασιάσει τις τιμές, οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθουν στα φυσιολογικά...

Τήρηση των κανόνων υγιεινής και συνεργασία με τις αρχές είναι η μόνη λύση.
Το αλεύρι, η ζάχαρη, τα μακαρόνια και τα χαρτιά υγείας που γίνονται ανάρπαστα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση δε βοηθούν σε κάτι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ