Κοινωνία

Πανικός στη Θεσ/νικη λόγω κορωναϊού: Άρχισαν να αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ - Πολίτες ζητούν αντισηπτικά!

Ήδη έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα παξιμάδια.

«Από τις 13:00 η κίνηση του καταστήματος είναι αυξημένη κατά 150% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής ημέρας» δήλωσε στο thestival διευθυντής καταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Υπάρχουν αποθέματα, όμως, αν συνεχιστεί αυτό που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, τότε σύντομα όλα τα ράφια θα είναι άδεια» ανέφερε ο διευθυντής.
 
«Προμηθεύτηκα μεγάλη ποσότητα κατεψυγμένων προϊόντων για να μην ξεμείνω. Έχω καταψύκτη μεγάλο και θα τον γεμίσω. Τι θα κάνω αν αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ. Φροντίζω για να έχω» δήλωσε στο thestival 65χρονη συνταξιούχος, που γέμισε μέχρι πάνω με φαγώσιμα το καρότσι του σούπερ μάρκετ.

Να σημειωθεί πάντως πως όλοι οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν προς τους πολίτες ψυχραιμία. Ο πανικός είναι πάντοτε κακός σύμβουλος και σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.
 
Πολλοί είναι οι πελάτες που ζητούν και αντισηπτικά, τα οποία ωστόσο έχουν εξαντληθεί από τα ράφια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα όπου όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.


 
Συναγερμός από το πρώτο κρούσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, συναγερμός σήμανε από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 38χρονη που είναι καλά στην υγεία της και πλέον γίνεται «ιχνηλάτιση» των επαφών της για να διαπιστωθεί ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.


Όπως εξήγησε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας που έχει οριστεί υπεύθυνος του υπουργείου για τον κορονοϊό., τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα και θα παρακολουθούνται.

 

 Δυο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

 

Δυο ύπτοτα κρούσματα εξετάζονται αυτή την ώρα  στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό από τον Οργανωτικό Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης, τα κρούσματα εξετάζονται σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...