Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο τέταρτος φερόμενος δράστης

45χρονος ιδιοκτήτης fast food στη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν τέσσερις δράστες τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, μπροστά στα έντρομα μάτια υπαλλήλων και θαμώνων του καταστήματος.

Από τους τέσσερις δράστες που ταυτοποιήθηκαν, όλοι τους αδέρφια, συνελήφθησαν οι τρεις. Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα, έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Τούμπα και έναν 32χρονο, πρώην εργαζόμενο, ο οποίος παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία. Αναζητείτo ο τέταρτος από τους δράστες, ηλικίας 37 ετών, o οποίος παραδόθηκε την Τρίτη. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ένας από αυτούς, o 20χρονος, κατάφερε τα πλήγματα με μαχαίρι στον άτυχο 45χρονο.

Σημειώνεται ότι εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία, ενώ ακολούθως τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια απ’ όπου πήραν προθεσμία για την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. Εκτός από τους τρεις κρατούμενους, ηλικίας 32, 20 και 17 ετών, για την υπόθεση κατηγορείται κι ο 37χρονος αδελφός τους που διέφευγε και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, οι παραπάνω είναι μέλη πολυμελούς οικογένειας η οποία αριθμεί συνολικά δέκα αδέλφια. Κατά τη μεταφορά τους στα Δικαστήρια ένας εκ των τριών απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε «ήταν ατύχημα».

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τις 19:00, ο 32χρονος ντελιβεράς εισέβαλε στο fast food μαζί με τέσσερις φίλους του και επιτέθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη, χτυπώντας τον με μια καρέκλα. Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 32χρονο να βγάζει μαχαίρι και να χτυπά τον 45χρονο στο στήθος τέσσερις φορές. Οι δράστες της επίθεσης άφησαν το θύμα αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον ιδιοκτήτη με τραύματα στο στήθος και την κοιλιά και τον μετέφερε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο άτυχος επιχειρηματίας ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 13 και 15 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ