Κοινωνία

Συνέδριο ΓΣΕΕ -Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απ' έξω

Από νωρίς βρίσκονται στο Καβούρι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έξω από το ξενοδοχείο όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Ένα συνέδριο που γίνεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους αστυνομικούς να έχουν στήσει διπλό κλοιό, αφού για να μπει κάποιος στον χώρο πρέπει να περάσει 2 ελέγχους!

Την ίδια ώρα απαγόρευση υπάρχει και στους δημοσιογράφους να μπουν μέσα, κάτι που συμβαίνει για 2η φορά στα χρονικά! (Η προηγούμενη ήταν στην προηγούμενη απόπειρα για συνέδριο, στην Ρόδο).

Καταγγελίες για αποκλεισμό εκλεγμένων συνέδρων


Στο σημείο βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ και επί χρόνια συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Χρήστος Κατσώτης, ο οποίος καταγγέλλει πως η αστυνομικοί με εντολή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ απαγορεύουν σε εκλεγμένους συνέδρους να μπουν στο χώρο!

Συγκεκριμένα αναφέρειπως έχουν δοθεί λίστες με όλα τα ονόματα, και πως απαγορεύεται ακόμα και σε εκλεγμένους συνέδρους να μπουν, κρίνοντας από την πολιτική τους τοποθέτηση.

Στη συγκέντρωση υπάρχουν και συνδικαλιστές που φορούν μάσκες που απεικονίζουν… μαϊμούδες, θέλοντας έτσι να δηλώσουν πως πρόκειται συνέδριο με “μαϊμού” αντιπροσώπους και χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως από την αρχή το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει την διαδικασία, λέγοντας πως έχει στηθεί με νόθους αντιπροσώπους που εκλέχτηκαν από σωματεία και συνδικάτα που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Καταγγέλλει επίσης πως το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι να γεμίσει με ψήφους την κάλπη και να ξαναεκλεχτεί, γι αυτό η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας “ξεμπερδεύει” με το συνέδριό της μέσα σε λίγες ώρες.

Το ΠΑΜΕ ζητά συνέδριο εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» και απαιτώντας να γίνουν – όπως λέει – ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για τα ζητήματα που «καίνε» τους εργαζόμενους, για την ανάγκη να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ