κορωνοιος
Κοινωνία

Κορονοϊός:Καθαρές οι εξετάσεις των επαναπατριζόμενων Ελλήνων

«Καθαρές» ήταν οι πρώτες εξετάσεις των Ελλήνων οι οποίοι επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο Έλληνες θα παραμείνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Σωτηρία», αν και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού.

Μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης στο Τόκιο και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Το πρωί του Σαββάτου προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Το κρουαζιερόπλοιο που είχε τεθεί σε καραντίνα

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess είχε τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, ενώ ξεκίνησε εκκενώνεται στις 19 Φεβρουαρίου. Είχε τεθεί σε καραντίνα στις 3 Φεβρουαρίου, όταν επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ διαγνώστηκε πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Μέχρι τη Δευτέρα, περίπου 3.200 επιβάτες παρέμεναν στο πλοίο, λόγω του ιού, αν και στην αρχή οι επιβάτες ξεπερνούσαν τους 3.700, με μερικούς εκ των ασθενών να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

​Στο μεταξύ, εξιτήριο πήραν το πρωί του Σαββάτου από το «Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από την Κίνα. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ