Κοινωνία

Η διπλή ζωή αδίστακτων κακοποιών! Πώς τους ξετρύπωσε η αστυνομία

Στην Αλβανία επιχειρηματίες και στην Ελλάδα… ληστές. Ο λόγος για τους τρεις επικίνδυνους ένοπλους κακοποιούς που συνέλαβε η ασφάλεια Αττικής, έπειτα από μάχη και ανταλλαγή πυρών με τους Αστυνομικούς που τους παρακολουθούσαν, στην περιοχή της αρχαίας Κορίνθου.
Οι ένοπλοι που δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών, χωρίς να υπολογίζουν το ενδεχόμενο θανάσιμου τραυματισμού κάποιου αθώου πολίτη, είναι μέλη οργανωμένης συμμορίας ληστών από την Αλβανία και πραγματοποιούσαν ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Μάλιστα μετά την διάπραξη των ληστειών, οι κακοποιοί έφευγαν απευθείας για την πατρίδα τους.

Οι ληστές είχαν διπλή ζωή, καθώς στην πατρίδα τους δεν είχαν απασχολήσει για σοβαρά αδικήματα τις Αρχές και μάλιστα την λεία τους από τις ληστείες τραπεζικών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, την επένδυαν στην Αλβανία αγοράζοντας μετοχές από ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ επένδυαν και στην αγορά ακινήτων και ακριβών αυτοκινήτων, κάνοντας παράλληλα μεγάλη ζωή.

Στην Αλβανία, τους τρεις από τους πέντε συλληφθέντες τους γνώριζαν ως επιχειρηματίες που επενδύουν χρήματα σε ξενοδοχειακές μονάδες, στα νότια παράλια της χώρας.
Οι ίδιοι φρόντιζαν να κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την διπλή τους ζωή και την δραστηριότητα τους στην Ελλάδα, καθώς είχαν «χτίσει» με σταθερά βήματα το προφίλ του ευυπόληπτου πολίτη και του σοβαρού επιχειρηματία.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της ασφάλειας Αττικής, αλλά και την ενημέρωση που έλαβαν από τις Αλβανικές Αρχές, οι κακοποιοί όταν ξέμεναν από χρήματα, ή είχαν υπολογίσει να κάνουν μια νέα επένδυση ή αγορά ακινήτου, έστελναν μήνυμα στους συνεργάτες τους στην Ελλάδα, προκειμένου να εντοπίσουν το επόμενο ληστρικό τους στόχο και να τους στείλουν στην συνέχεια όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προετοιμασία της ληστρικής επιδρομής.
Μόνο από τις δυο ληστρικές επιδρομές που έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Αττικής, η συμμορία είχε αποκομίσει ποσό της τάξεως άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ και συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2019 σε ληστεία που πραγματοποίησαν σε τράπεζα στην Χώρα Μεσσηνίας άρπαξαν κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ, ενώ στην πρώτη ληστεία που είχαν πραγματοποιήσει στις 5/8/2019 στην Πάργα, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το ποσό των 380.000 ευρώ.

Βέβαια οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών που εξάρθρωσαν την σπείρα, πιστεύουν πως οι ληστείες που έχει διαπράξει η άγρια συμμορία είναι περισσότερες από αυτές που έχουν διαπιστώσει και για το λόγο αυτό οι έρευνες συνεχίζονται.

Η ”ερευνητική Οδύσσεια” οδήγησε στο ξεσκέπασμα των κακοποιών

«Ερευνητική Οδύσσεια» χαρακτήρισαν τις ενέργειες τους, αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης των τριών επικίνδυνων και πάνοπλων Αλβανών κακοποιών.Αυτή λοιπόν η «Οδύσσεια» ξεκίνησε έπειτα από την τελευταία ληστεία που είχε πραγματοποιήσει η συμμορία, στην Χώρα Μεσσηνίας, τον περασμένο Δεκέμβριο. Αμέσως μετά την ληστεία κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην Μεσσηνία και ξεκίνησε έρευνες.

 

Μέσω βιντεοληπτικού υλικού που έφτασε σταδιακά στα χέρια της Ασφάλειας, οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να διαπιστώσουν βήμα βήμα τις κινήσεις των ληστών, τις προηγούμενες ημέρες της ληστείας.
Όπως αναφέρουν άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως εκείνη την περίοδο οι τρεις ληστές πραγματοποίησαν συχνές διαδρομές και επισκέψεις σε συμπατριώτες τους, που διέμεναν σε Κυπαρισσία και Σπάρτη.

Την ημέρα που πραγματοποίησαν οι Αλβανοί «επιχειρηματίες» την ληστεία στην Χώρα Μεσσηνίας, αμέσως έφυγαν με το αυτοκίνητο τους από την περιοχή και έφτασαν μέχρι και την Πρέβεζα.

Και αυτή η διαδρομή αποκωδικοποιήθηκε από τους έμπειρους Αστυνομικούς και έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να φτάσουν στο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων, από το οποίο οι «επιχειρηματίες» είχαν νοικιάσει το ύποπτο όχημα.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δραστών. Έκτοτε το νερό είχε μπει στο «αυλάκι των ερευνών» και πλέον οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να βάλουν στο χέρι τους «επιχειρηματίες» ληστές.

Οι πληροφορίες αποδείχθηκαν σωστές

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ληστειών, έφτασε μυστικά στην Πρέβεζα και περίμενε υπομονετικά την εμφάνιση των «επιχειρηματιών» από την Αλβανία, καθώς είχαν πληροφορία πως οι «επενδυτές» είχαν ξεμείνει από «μετρητό» και θα έρχονταν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν «ανάληψη» από κάποιο τραπεζικό υποκατάστημα.

Το πρωί του Σαββάτου (08.02.2020), είδαν τους τρεις κακοποιούς να μπαίνουν στο γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων και τελικά να φεύγουν από εκεί με ένα νοικιασμένο όχημα, στο οποίο είχαν φορτώσει δυο σάκους.
Οι έμπειροι αστυνομικοί τους ακολούθησαν με δυο αυτοκίνητα, ένα αμάξι κι ένα κλειστό βαν, ολόκληρη την διαδρομή από την Πρέβεζα μέχρι και την Κόρινθο.
Αφού έκαναν μια βόλτα στην πόλη της Κορίνθου, όπου φαίνεται πως κοιτούσαν κάποιο «στόχο» που θα χτυπούσαν την Δευτέρα, οι «επιχειρηματίες» έστριψαν το όχημα τους προς την Ακροκόρινθο, όπου και έφτασαν προκειμένου να… θαυμάσουν την θέα από ψηλά.

Η μάχη και η εξουδετέρωσή τους

Σ’ αυτό το σημείο που ήταν κάπως ερημικό και θα μπορούσαν οι ένοπλοι να συλληφθούν αναίμακτα, αποφάσισαν οι αστυνομικοί να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

 

Όταν οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν με τα όπλα στα χέρια οι κακοποιοί, παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό τους, άρπαξαν τα πιστόλια τους βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να ρίχνουν εναντίον τους.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα οι έμπειροι αστυνομικοί του Ληστειών να καταφέρουν να τραυματίσουν στα πόδια τους δυο από τους τρεις ενόπλους και να συλλάβουν τον τρίτο σε μια χαράδρα, που είχε προσπαθήσει να κρυφτεί.
Η αιφνιδιαστική κίνηση των Αστυνομικών δεν επέτρεψε στους κακοποιούς να πάρουν το Καλάσνικωφ που είχαν στο πόρτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους. Σε διαφορετική περίπτωση: «…η έκβαση τις μάχης μπορεί να ήταν σε βάρος μας, καθώς εάν έπαιρναν το Καλασνικώφ, η δύναμη πυρός που θα διέθεταν θα ήταν σε βάρος μας», λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...