ελληνικά κανάλια
Κοινωνία

Το Mega επιστρέφει και εμείς θυμηθήκαμε τα κανάλια που δεν υπάρχουν πια στο τηλεκοντρόλ μας (βίντεο)

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την επιστροφή του Mega στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, καθώς το κανάλι θα αρχίσει να εκπέμπει εκ νέου στις 17 Φεβρουαρίου, αλλά η ιδιωτική τηλεόραση σημαδεύτηκε από πολλές συχνότητες που πλέον δεν υφίστανται.

Όλα άρχισαν, το 1989, με το Mega και τον ΑΝΤ1 να είναι τα δύο πρώτα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, διάφορες συχνότητες ξεπήδησαν, αλλά χωρίς να μείνουν στο τηλεκοντρόλ μας μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι, το Sputnik γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας θυμίζει ορισμένους σταθμούς που έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της τηλεοπτικής ιστορίας.

Seven X

Πρώτο στη λίστα το Seven X, αφού ο συγκεκριμένος σταθμός εξέπεμψε με διάφορες παραλλαγές στην ονομασία του από το 1989 έως το 2006. Διευθυντής ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και προσπάθησε, στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας, να αλλάξει τη φυσιογνωμία του καναλιού, αποπειρώμενος ακόμα και για δορυφορικό πρόγραμμα μέσω της πλατφόρμας της Intersat.

Η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όμως, έβαλε φρένο στα σχέδια και το 2006 η συχνότητα πέρασε στον Γιάννη Αλαφούζο και πλέον εκπέμπει ο ΣΚΑΪ. Μια από τις προσωπικότητες που μας σύστησε ήταν η Μαλβίνα Κάραλη με την εκπομπή «Mea Culpa».

https://youtu.be/VI0ZXOjxoQA

Κανάλι 29 / Κανάλι 5 / Alter

Όλα άρχισαν το 1990, με το Κανάλι 29 ιδιοκτησίας του Ομίλου Κουρή. Μια από τις εκπομπές που άφησαν εποχή ήταν «Η άλλη όψη» με τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Ήταν υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου στο σκάνδαλο Κοσκώτα παρότι, τα χρόνια της μετάδοσής του, πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ό,τι και αν σήμαινε αυτό.

https://youtu.be/w8K9W_6Zhzo

Στη συνέχεια, διασπάστηκε σε δύο συχνότητες: σε αυτήν που πια εκπέμπει το Star και στο Κανάλι 5, το οποίο μετονομάστηκε σε Alter το 1999.

Μέσα από τις εκπομπές του μας σύστησε αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που άγγιζαν ακόμα και το trash, ενώ άνθισαν και οι gossip εκπομπές όπως ο «Γυάλινος Tοίχος» με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Επίσης, από τον σταθμό του Μπουρναζίου πέρασαν ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Ελεονώρα Μελέτη, η Φαίη Σκορδά, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Σία Λιαροπούλου και η Μαριέττα Χρουσαλά.

Σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμα του, το 2011, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

https://youtu.be/7DEjCY32CpU

902

Με σαφή κομματικό προσανατολισμό αφού μετέδωσε το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το 1991, ο 902 άρχισε να λειτουργεί.

Ο σταθμός είχε ακόμα και παιδικό πρόγραμμα με ρωσικές -κατά κύριο λόγο- παραγωγές, αλλά σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμά του το 2012 λόγω οικονομικών δυσκολιών.

https://youtu.be/xyC1R9Bki2k

Η συχνότητα πέρασε στον Φίλιππο Βρυώνη και μετονομάστηκε σε Epsilon, ύστερα εκείνος, το 2018, την πούλησε στον Ιβάν Σαββίδη και πλέον από εκεί εκπέμπει το Open.

New Channel / Tempo

Η έναρξη του New Channel έγινε τον Φεβρουάριο του 1990, με πρώτο ιδιοκτήτη τον -τότε- δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Κούβελα.

Ο σταθμός μας σύστησε ειδησεογραφικές εκπομπές όπως τον «Κίτρινο Τύπο» του Μάκη Τριανταφυλλοπουλου, το 1993, αλλά και... ιδιαίτερης αισθητικής προγράμματα. Μάλιστα, για κάποιο διάστημα, μετέδιδε ακόμα και αγώνες μπάσκετ.

Βέβαια, εκεί έκανε πρεμιέρα το «Χρυσό κουφέτο» με παρουσιάστρια την Αννίτα Πάνια, αλλά και το «Ερωτοδικείο» της Βίκυς Μιχαλονάκου. Το τελευταίο εισήγαγε στην πραγματικότητά μας προσωπικότητες όπως ο Πέτρος Λεωτσάκος, η Πέπη Τσεσμελή, η Ελένη Λουκά, ο Γιώργος Σταυρόπουλος (γνωστός ως «Mr. Εθνικά Μπούτια») και ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος («Εθνικός Σταρ»).

Το κανάλι στα τέλη του 20ού αιώνα έγινε μουσικό, μετονομάστηκε σε Tempo και εν τέλει έπαψε να λειτουργεί το 2003, αφού πρώτα δημιούργησε life style εκπομπές, όπως το «Μύθοι και πραγματικότητα» με τον Δημήτρη Παπανώτα, αλλά και τη Χριστίνα Λαμπίρη.

https://youtu.be/c_tLIcgG8E8

Κανάλι 67

Ο σταθμός ιδρύθηκε ως «Κανάλι 67», το 1990, από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, και τρία χρόνια μετά μετονομάστηκε σε «Κανάλι 40: Κοινωνική και Οικολογική Τηλεόραση Ελλάδος».

Φυσικά, αν και το πρόγραμμά του ήταν κατά βάση μουσικό, στην ιστορία έμειναν οι εκπομπές του Λεβέντη μέχρι που ο σταθμός, το 2000, εξαγοράστηκε από τον Γιώργο Κουρή και πλέον από εκεί μεταδίδει το πρόγραμμά του το Extra 3.

https://youtu.be/qLFa5qcGaR8

 

Jeronimo Groovy TV

Αν και η συχνότητα έγινε ευρέως γνωστή ως ραδιοφωνική, ο Jeronimo Groovy πέρασε για λίγο και από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ο σταθμός εξέπεμψε για πρώτη φορά, το 1991, και το σήμα του δεχόταν παρεμβολές. Πέρα από μουσικές εκπομπές, η λογική του ήταν να μεταφέρει μια ραδιοφωνική αισθητική στη «μικρή οθόνη» με ερασιτεχνικό τρόπο.

Από εκεί, το ευρύ κοινό γνώρισε τον Τάκη Φωτίου. Εν τέλει, η συχνότητα πουλήθηκε το 2003.

https://youtu.be/VHNaA4aNi0w

ΙΤΑ 8

Έμεινε στη συνείδηση του κοινού ως «παράνομο» κανάλι, καθώς η συχνότητα του ΙΤΑ (Ιδιωτική Τηλεόραση Αθηνών) δεν ήταν σταθερή στην Αττική και κύριο γνώρισμά του ήταν οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου που προβάλλονταν μετά τα μεσάνυχτα.

Ο σταθμός ανήκε στον Λεωνίδα Τούντα, επιχειρηματία με είδη εξοπλισμού εστίασης, ο οποίος είχε σχέση με την τραγουδίστρια Άννα Μαρώνη, που είχε και δική της εκπομπή.

Το κανάλι πέρασε στην ιστορία ύστερα από πέντε χρόνια μετάδοσης (1989-1994), όταν εξαγοράστηκε από το FilmNet, το συνδρομητικό κανάλι.

https://youtu.be/yRIOCEO5D70

TV Magic

Η συχνότητα εξέπεμψε από το 1990 έως το 2008, με διάφορες παραλλαγές στην ονομασία της.

Αρχικά, ως «TV Μέγαρα» μετέδιδε εκπομπές τηλεπωλήσεων, αλλά από το 1992 και μετά -που μετονομάστηκε σε «Magic TV»- άλλαξε το πρόγραμμά του, με πιο γνωστή εκπομπή εκείνη του Τάκη Τσουκαλά.

Το 2011 άλλαξε εκ νέου ονομασία σε Sport TV και η συχνότητα πέρασε στην ιδιοκτησία του Διονύση Παναγιωτάκη και από εκεί εκπέμπει πια το Action24.

https://youtu.be/E6rfluPKOXg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...