Κοινωνία

Υπόθεση Τοπαλούδη: «Όποιος είχε ακοή, άκουγε τις κραυγές της Ελένης»

Με την κατάθεση του επικεφαλής του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, συνεχίστηκε η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκε ο επικεφαλής του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, Θωμάς Ζόβας, ο οποίος και εξιχνίασε το φρικτό έγκλημα.

Όπως κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου, η κοπέλα φώναζε μέσα στο διαμέρισμα και όποιος έχει καλή ακοή, θα άκουγε τις κραυγές της.

Επανέλαβε δε, ότι το πτώμα της νεαρής φοιτήτριας εντοπίστηκε να επιπλέει σε απόκρημνη παραλία και ότι τα πράγματά της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία.

Κατά τον ίδιο, το εσώρουχο της 19χρονης ήταν σκισμένο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοπέλα υπέστη βία. «Κάποιος το τράβηξε για το σκίσει», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων.

Ο Ζόβας επεσήμανε, παράλληλα, ότι ο 20χρονος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής – κατά την εξέτασή του - υπήρξε συνεργάσιμος, «καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος».

Όσον αφορά τον 22χρονο ημεδαπό, το έμπειρο στέλεχος του λιμενικού αποκάλυψε ότι δεν ήταν συνεργάσιμος, «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ημέρα συνεδρίασης του Δικαστηρίου ήταν η 13η Ιανουαρίου, με τους γονείς της άτυχης Ελένης να βρίσκονται για πρώτη φορά ενώπιον των δύο κατηγορούμενων.

Γιατί η υπόθεση εκδικάζεται στην Αθήνα
Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας και υπό τον φόβο επεισοδίων και πράξεων αντεκδίκησης από την πλευρά των φίλων και των συγγενών της νεαρής κοπέλας.

Το ειδεχθές έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν ένα ανδρόγυνο εντόπισε στην παραλία Φώκια, στη Ρόδο, το άψυχο σώμα της Ελένης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα, προτού δολοφονηθεί, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δύο κατηγορούμενους.

Με βάση του βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να βιάσουν την 21χρονη, όταν η τελευταία αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο και την κακοποίησαν, τελικά τη βίασαν υπό την απειλή ενός μαχαιριού.

Υπό τον φόβο της καταγγελίας του περιστατικού, οι δύο κατηγορούμενοι σκότωσαν την άτυχη Ελένη, ρίχνοντας το βαριά τραυματισμένο σώμα της σε γκρεμό, ύψους 10 μέτρων. Ο θάνατος του νεαρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε συνέπεια πνιγμού.

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι η ερωτική συνεύρεση ήταν προϊόν συναίνεσης. Όσον αφορά τη δολοφονία, ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότεροι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου. Ο 22χρονος ημεδαπός είναι μέλος εύπορης οικογένειας του νησιού και ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, γιος τεχνίτη, ο οποίος εμπλέκεται και σε δεύτερη υπόθεση βιασμού, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...