Κοινωνία

Κωνσταντοπούλου: Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει ιδέα που βρίσκεται ο Βίνικ

«Οι αστυνομικοί πήραν τον Βίνικ από το νοσοκομείο» επαναλαμβάνει σε νέα της ανάρτηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ σε Γαλλία και ΗΠΑ.

Σε νέα ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης του Αλεξάντερ Βίνικ προχώρησε μέσω του Facebook η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, πριν από λίγα λεπτά. 

Η ίδια, από νωρίτερα κατήγγειλε ότι «πήραν τον Βίνικ από το νοσοκομείο» και ζητούσε άμεσα ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook:

«Εγώ αναχώρησα από το ΣτΕ στις 16:38, την ώρα που πήρε στα χέρια του την απόφαση ο εκπρόσωπος του Υπουργού. Η γιατρός του Αλεξάντερ με ενημέρωσε ότι τον πήραν αστυνομικοί μια ώρα νωρίτερα τουλάχιστον, χωρίς να έχει μπορέσει ούτε η ίδια να τον δει».
Και συνεχίζει:

«Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη του. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε μαζί μου πριν λίγο και μου δήλωσε άγνοια για το πού βρίσκεται ο Αλεξάντερ.»

https://www.facebook.com/zoe.konstantopoulou.official/posts/2442890272693762

Υπενθυμίζεται, ότι, νωρίτερα σήμερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Αλεξάντερ Βίνικ εναντίον της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ.

«Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί», υπογράμμισε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ υπενθύμισε επίσης πως ο Mr Bitcoin: «Είναι ασθενής στην 35η ημέρα απεργίας πείνας».

Την ίδια στιγμή, ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, επίσης μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Βίνικ, δήλωσε στο Sputnik ότι γίνεται προσπάθεια να τον εντοπίσουν.

«Κάνουμε τώρα προσπάθειες να μάθουμε ποια πτήση και πού θα τον στείλουν, στο Παρίσι ή κάπου αλλού», επεσήμανε ο Μουσάτοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...