Μετά την έκταση που πήρε το θέμα της «χρυσής» βασιλόπιτας αξίας 12.000 ευρώ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, επανέλαβε ότι το κόστος των 12.000 ευρώ θα το πλήρωνε ο ίδιος. Τελικά, η πρωτοχρονιάτικη πίτα κόπηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μπορεί να μην έγινε γνωστό ποιος κέρδισε το φλουρί της πολυσυζητημένης βασιλόπιτας, η αξία της βασιλόπιτας, όμως, έγινε θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης.
Η «χρυσή» βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ
Ποια θα ήταν, όμως, η συνταγή μίας βασιλόπιτας αξίας 12.000 ευρώ; Ακολουθεί η συνταγή:
- 1 τόνος αλεύρι
- 3.000 αυγά
- 500 κιλά ζάχαρη
- 200 κιλά βούτυρο
- 100 λίτρα γάλα
- 10 κιλά μαγιά
- 1 κιλό αρωματικά