Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να μην εορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες στα σχολεία της μειονότητας

Παρέμβαση του Μουσουλμάνου βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ είχαμε στην Βουλή  με παράλληλη  ανάρτηση δήλωσης του σε κοινωνικά δίκτυα, με την οποία ζήτησε να μην εορτάζεται η μαθητική εορτή των Τριών Ιεραρχών από τα μουσουλμανικά μειονοτικά σχολεία.

Σε ανάρτηση του για το θέμα στο λογαριασμό του στο facebook, ο İlhan Ahmet ανέφερε ότι έδωσε όλη του την προσοχή, στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν μειονότητα της Δυτικής Θράκης, στο προς ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο "Εκπαιδευτικοί Κανονισμοί" που υπέβαλε η υπουργός Εθνικής Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως.

Η ανάρτηση του Μουσουλμάνου βουλευτή ήταν η εξής:”σχετικά με το νομοσχέδιο με τίτλο «Κανονισμοί εκπαίδευσης που υπέβαλε η υπουργός Εθνικής Παιδείας,παρουσία και του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη,ο οποίος παρευρίσκονταν επίσης στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση χθες το απόγευμα, υπενθύμισα τα εξής:

1) Ότι οι νέοι πτυχιούχοι που ολοκλήρωσαν το πανεπιστήμιο στο εξωτερικό, αναμένουν άνω των τεσσάρων ετών τουλάχιστον για να αναγνωρίσουν τα διπλώματα τους.

Έχω δηλώσει ότι η περίοδος αυτή είναι η πλέον οικονομικά καταστροφική για αυτούς τους νέους και τις οικογένειές τους, ενώ οι ίδιοι μένουν άνεργοι καθ΄όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

2) Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο επέστησα την προσοχή μου ήταν το γεγονός να γιορτάζουμε μια θρησκευτική εορτή, γνωστή ως των Τριών Ιεραρχών, η οποία ανήκει στην χριστιανική πίστη.

Απαιτείται μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί σχετικά με το θέμα, ενώ επίσης τόνισα ότι τα μειονοτικά σχολεία πρέπει να εξαιρεθούν.

Από την άποψη αυτή, υπέβαλα επιστολή της επιτροπής των μουσουλμανικών μειονοτικών σχολείων την 21.01.2020 προς τον κοινοβουλευτικό γραμματέα, η οποία καταγράφηκε  στα κοινοβουλευτικά πρακτικά.

Επίσης  θα ήθελα να δηλώσω εκ νέου ότι δεν θα παραιτηθώ από τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του λαού μας, και θα επιδιώξω μια λύση στο πλαίσιο του νόμου και των πολιτικών ηθικών κανόνων», κατέληξε ο ίδιος .

Η διεύθυνση εκπαίδευσης που είναι υπεύθυνη για την εκπαίδευση της  Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έχει αποστείλει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε και τον εορτασμό  χριστιανικής  εορτής, με την ονομασία «Ημέρα των Τριών Ιεραρχών» στις μουσουλμανικές τουρκικές μειονοτικές σχολές, αναφέρει μειονοτική εφημερίδα της Δυτικής Θράκης.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ