Κοινωνία

«Λουκέτο» σε τρία «εργοστάσια» καλλιέργειας κάνναβης στην Αττική (εικόνες)

Με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένες αρμοδιότητες τα μέλη της οργάνωσης. Συνελήφθησαν πέντε άτομα και κατασχέθηκαν 37 κιλά κάνναβης.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε πολυμελής σπείρα που έκανε υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην Αττική και στη συνέχεια διοχέτευε μεγάλες ποσότητες στην αγορά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκαν τρία πλήρως οργανωμένα και με σύγχρονο εξοπλισμό εργοστάσια υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε Παλλήνη, Κορωπί και Διόνυσο.

εργοστάσιο κάνναβης εργοστάσιο κάνναβης

Τα εργαστήρια ήταν πλήρως οργανωμένα και διέθεταν σύγχρονο εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με παρακολουθήματα εξαερισμού, ηλεκτροδότησης, φωτισμού (διακλαδωτές – πίνακες ρεύματος με ασφάλειες, ηλεκτρικοί μετασχηματιστές, λάστιχα ποτίσματος, εξοπλισμός εξαερισμού, λαμπτήρες κ.α.),

Στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν πέντε 5 άτομα, εκ των οποίων 4 Έλληνες, ηλικίας 45, 47, 49 και 42 ετών και ένας 26χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών τους (46 και 63 ετών). Η αστυνομία εκτιμά ότι το παράνομο κέρδος του κυκλώματος ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ.

εργοστάσιο κάνναβης

Μάλιστα τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Ειδικότερα ο 46χρονος, επέβλεπε την εγκατάσταση και λειτουργία των εργαστηρίων – φυτωρίων κάνναβης, ενώ προμηθευόταν τον απαραίτητο εξοπλισμό που παρείχε -με τη συνδρομή και των συνεργών του- στους καλλιεργητές και φύλακες.

κάναβη κάνναβη

Ο 49χρονος, ήταν υπεύθυνος για την εγκατάσταση και τα ηλεκτρολογικά των εργαστηρίων – φυτωρίων καθώς και για την αποθήκευση της «συγκομιδής», ο 63χρονος, ήταν υπεύθυνος για τη διάθεση χώρου καλλιέργειας κάνναβης, ο 42χρονος, ήταν υπεύθυνος για την απόκρυψη των ναρκωτικών σε χώρο αποκλειστικής του ευθύνης, ο 45χρονος και ο 47χρονος, διακινούσαν τις ποσότητες κάνναβης και ο 26χρονος αλλοδαπός, ήταν υπεύθυνος για την καλλιέργεια και φύλαξη των χώρων.

Σε έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οικήματα, χώρους στάθμευσης και αποθήκες, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, σε Κορωπί, Παλλήνη, Διόνυσο, Θρακομακεδόνες, Γέρακα, Άλιμο, Μαρούσι και Νέο Κόσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 37 κιλά κάνναβης, 2 κιλά αποξηραμένα δενδρύλλια και κλώνοι κάνναβης, κυνηγετική καραμπίνα, 34 φυσίγγια και σπαθί, καθώς και 4 αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ