Κοινωνία

Ετοιμάζουν “πανηγύρι” σήμερα μουσουλμάνοι & αναρχικοί;

Σε αυτήν την ύποπτη και κρίσιμη συγκυρία το κάλεσμα της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος μαζί με αντίστοιχα καλέσματα ομάδων αναρχικών για την πορεία με αφορμή την επέτειο 7 χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από μέλη της Χρυσής Αυγής σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 6μμ στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα προκαλεί ανησυχία για πιθανά έκτροπα. 

Υπενθυμίζεται πως το 2013 ο Σαχζάτ Λουκμάν πήγαινε με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή. Έτσι όπως καταγγέλθηκε οι Χρυσαυγίτες τον εντόπισαν στις 3 μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Η περίπτωσή του, όπως λένε οι αναλυτές, είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Συνεπώς με δεδομένα όσα έγιναν στην πρόσφατη δίκη της υπόθεσης Φύσσα, η επέτειος αυτή αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα και συμβολισμό.

Στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί έντονη κινητικότητα. Χθες αστυνομικές δυνάμεις “σάρωναν” την πρωτεύουσα ενώ κλούβα των ΜΑΤ βρέθηκε εκ νέου έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με αναφορές των αναρχικών η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων ενόψει της πορείας για τα εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν.

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποίησαν μοίρασμα κειμένων και αφισοκόλληση στους δρόμους του Θησείου.

Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση στους δρόμους των Πετραλώνων, ενώ τοποθετήθηκαν και δύο πανό, ένα στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων και το δεύτερο στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν,

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στην γειτονιά του Κουκακίου, όπου κολλήθηκαν αφίσες, μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς, σε μαγαζιά και σε σπίτια.

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-παρέμβαση στον ΗΣΑΠ Πετραλώνων όπου για δύο ώρες συνομιλησαν με περαστικούς και μοιράστηκαν φυλλάδια που καλούσαν “στο διήμερο αγώνα και μνήμης για τον δολοφονημένο μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν”.

Στους κόλπους των αναρχικών η επέτειος της δολοφονίας Σαχτζάτ Λουκμάν συνταιριάζεται με την υπόθεση του Παύλου Φύσσα, ενώ γίνεται αναφορά και στην δολοφονία του Petrit Zifle (63χρονου Αλβανού εργάτη), αλλά και “στους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για όλες εκείνες που δεν θα μάθουμε ποτέ το όνομά τους”.

 

Άλλες αναρχικές ομάδες αναφέρουν:

“Στις 6 Μάη του 2019, ολοκληρώθηκε το Εφετείο των παρακρατικών δολοφόνων του Σ. Λουκμάν, με το σπάσιμο της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Μία απόφαση που, σε συνδυασμό με την αποσύνδεση των δύο νεοναζί από τη δίκη της Χ.Α, χτυπά επί της ουσίας φιλικά την πλάτη στους φασίστες, ρίχνοντας στα μαλακά, για μια ακόμη φορά, τους παρακρατικούς δολοφόνους. Την ίδια ώρα που στη δίκη-φιάσκο της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου προτείνει την αθώωση των νεοναζί κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική δύο σύντροφοι, με ένα σαθρό κατηγορητήριο, για επιθέσεις σε γραφεία της Χ.Α., αναβαθμίζονται μάλιστα οι κατηγορίες με τον 187 Α (αντιτρομοκρατικό νόμο) και τους επιβάλλονται ακραίοι περιοριστικοί όροι, καθώς και ένα υπέρογκο ποσό εγγύησης. Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγωνιστές αν είναι δυνατόν θα εξοντώνονται, ενώ οι παρακρατικοί, ως το μακρύ χέρι του κράτους, θα έχουν την αμέριστη προστασία του”.

Κατηγορούν δε την “σημερινή ακροδεξιά πολιτική διαχείριση, που πάνω στους πρόσφυγες και τους μετανάστες εφαρμόζει τις πιο ακραίες πολιτικές εξόντωσης, από τις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα και στο Αιγαίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον αποκλεισμό τους από την υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση, μέχρι και τις βίαιες εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών” και καταλήγουν:

“Από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους χώρους αγώνα (μεταξύ των οποίων ο ολοσχερής εμπρησμός της κατάληψης Libertatia κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου τον Γενάρη του 2018 στην Θεσσαλονίκη και η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στον ΕΚΧ Φαβέλα τον Φλεβάρη του ίδιου έτους), μέχρι την δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε στην Λευκίμμη Κέρκυρα τον Νοέμβρη του 2018 από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή. Μοναδικό ανάχωμα και φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και κάθε φασιστικό μόρφωμα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν, τον Π. Ζίφλε για πάντα ζωντανούς!”

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...