Κοινωνία

Η συγκλονιστική περιγραφή των διασωστών που βρήκαν την αστροφυσικό

Τις ώρες αγωνίας που έζησαν κατά την διάρκεια της αναζήτησης της 34χρονης αστροφυσικού στην Ικαρία περιγράφουν οι διασώστες που έλαβαν μέρος στην έρευνα.

Οι Ικαριώτες που εντόπισαν το άψυχο σώμα της αστροφυσικού στη χαράδρα στο Κεραμέ θα έχουν για πάντα χαραγμένη στο μυαλό τους την εικόνα που αντίκρισαν όπως ανέφεραν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βρούμε την κοπέλα. Δυστυχώς βέβαια δεν την βρήκαμε ζωντανή. Αυτό ήταν μεγάλη λύπη για εμάς. Είχε σήμα το κινητό, οπότε αν ζούσε, ήταν ελαφρώς χτυπημένη, θα μας έπαιρνε τηλέφωνο, θα έδινε ένα σήμα σίγουρα» δηλώνει ο Μιχάλης Χριστοδούλου, πρόεδρος των επίλεκτων διασωστών Ικαρίας.

«Βρέθηκαν αρκετές κακώσεις, κυρίως στην κεφαλή του θύματος. Συντριπτικά κατάγματα και ορισμένες άλλες κακώσεις», αναφέρει ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών.

Εκτός από τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, στη μάχη για τον εντοπισμό της αστροφυσικού ήταν κάτοικοι του νησιού, τουρίστες αλλά και δεκάδες εθελοντές της Ικαρίας.

«Σε τρεις ομάδες ήμασταν χωρισμένοι. Κάναμε ο,τι μπορούσαμε. Με παπάκια, με μηχανάκια, με τα δικά μας αυτοκίνητα, με τα πόδια. Δεν ζητάμε την ελεημοσύνη κανενός, αλλά επειδή τα εργαλεία κάνουν το μάστορα, θεωρώ ότι από τις εθλοντικές ομάδες λείπουν τα εργαλεία. Χρειαζόμαστε ένα φουσκωτό σκάφος, ένα τζιπ για να κουβαλάει το σκάφος και τον εξοπλισμό και καύσιμα για τους εθελοντές πυροσβέστες», περιγράφει ο Βαγγέλης Κριαράς, εθελοντής διασώστης.

Μαζί με τους εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους, τις ώρες των ερευνών ήταν και ο επί 10 χρόνια σύντροφος της άτυχης κοπέλας, Κυριάκος ο οποίος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον χαμό της αγαπημένη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ