Κοινωνία

12ο Φεστιβάλ Πλαταιών: "Air Show" και αφιέρωμα στην Αρβανίτικη μουσική παράδοση!

Το φετινό Φεστιβάλ Πλαταιών, επιστρέφει δυναμικά, με εντυπωσιακά "Air Show" και μουσικό αφιέρωμα στην Αρβανίτικη παράδοση.

Μετά απο την περσινή αναβολή (ως ένδειξη πένθους στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι)το Φεστιβάλ Πλαταιών επιστρέφει με εντυπωσιακό τρόπο.

Η αερολέσχη Θήβας την πρώτη ημέρα (1/8) θα παρουσιάσει flying show με αεροπλάνα και ελικόπτερα,ενώ θα ακολουθήσει επίδειξη και απο αλεξίπτωτα πλαγιάς μιας και οι Πλαταιές για όσους δεν το γνωρίζουν είναι σημείο αναφοράς στον αεραθλητισμό με πίστα  αιωροπτερισμού  στον Κιθαιρώνα   και φιλοξενία πανελληνίων και παγκόσμιων πρωταθλημάτων.
Στο ενδιάμεσο υπάρχουν πολυ σημαντικές εκδηλώσεις όπως ημερίδα με θέμα την αρχαία ιστορία της πόλης των Πλαταιών επίσης εκδηλώσεις με εικαστικά,ζωγραφική ,αθλητισμό κ.α.
Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ είναι αφιέρωμα στην "Αρβανίτικη παράδοση" , ουσιαστικά κάλεσμα στους απανταχού Αρβανίτες να παρευρεθούν σε μια σπάνια στιγμή έκφρασης της Αρβανίτικης παράδοσης απο καταξιωμένους καλλιτέχνες!
Πληροφοριακά να αναφέρουμε οτι οι Πλαταιές ανήκουν στην Βοιωτία όμως είναι πολύ κοντά και στην Αττική.
Ο χρόνος μετάβασης με ι.χ (μέσω της ΠΕΟΑΘ) απο οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας είναι περίπου 50 λεπτά..

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...