Κοινωνία

Βραδυφλεγής «βόμβα» στο Ζούμπερι: Μπάζα και κλαδιά στους δρόμους -«Μετά το Μάτι, εμείς», λένε οι κάτοικοι

Στην περιοχή Ζούμπερι, του Δήμου Μαραθώνα σε μικρή απόσταση από το Μάτι που παραδόθηκε πέρυσι στην πύρινη κόλαση φωτιάς, οι κάτοικοι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Με την αντιπυρική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη και τις εφιαλτικές μνήμες νωπές, πολλοί καθάρισαν τις αυλές τους από χόρτα και κλαδιά τα οποία συγκέντρωσαν σε σορούς στην άκρη του δρόμου. Όπως καταγγέλλουν όμως στο iefimerida εδώ και έναν μήνα δεν πέρασε κανείς να τα μαζέψει.

Κλαδιά και μπάζα πεταμένα στους δρόμους στο Ζούμπερι
Βουνά τα μπάζα και τα κλαδιά στο δρόμο
Τα κλαδιά και τα μπάζα σχηματίζουν μικρά «βουνά» στους δρόμους της περιοχής όπως φαίνεται στο φωτογραφικό οδοιπορικό με τους κατοίκους να νιώθουν τον κίνδυνο μέσα στα σπίτια τους. «Στη διπλανή γειτονιά από το Μάτι που από θαύμα γλιτώσαμε πέρυσι ,έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα μπάζα και τα κλαδιά» λέει κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει.

«Πριν από λίγες μέρες είχαμε προειδοποίηση από την πυροσβεστική για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και η εικόνα είναι αυτή. Οι κάτοικοι καθάρισαν τις αυλές τους και κανείς δεν πέρασε να μαζέψει τα κλαδιά.

Το Ζούμπερι είναι το μόνο κομμάτι που έχει μείνει πράσινο και αν δεν γίνει κάτι άμεσα σίγουρα θα είμαστε οι επόμενοι μετά το Μάτι» τονίζει.

«Προσανάμματα» που μπορεί να ξεκινήσουν μεγάλη πυρκαγιά μπροστά από τα σπίτια στο Ζούμπερι
Εξω από τις αυλές των σπιτιών στο Ζούμπερι υπάρχουν μπάζα και κλαδιά
Η εικόνα με τα μπάζα και τους σωρούς από σακούλες σκουπιδιών απλώνεται σε όλη την περιοχή και οι κάτοικοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου να απομακρυνθούν , πριν να είναι αργά.

iefimerida.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ