Κοινωνία

To Σαν Φρανσίσκο απαγορεύει τα καταστήματα που δεν δέχονται μετρητά

Το Σαν Φρανσίσκο έχει γίνει πλέον η τελευταία πόλη που έχει ως στόχο να παύσει την απαγόρευση για χρήση μετρητών στα καταστήματα, ακολουθώντας το Νιου Τζέρσι και τη Φιλαδέλφεια.

Οι επικριτές της απαγόρευσης ισχυρίζονται πάντως ότι αυτή είναι επιβλαβής για άτομα με χαμηλότερο εισόδημα που ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση σε χρεωστικές κάρτες ή πιστωτικές κάρτες. Η ιδέα εισήχθη επίσης στη Νέα Υόρκη. Το συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει το θέμα την Τρίτη, και είναι πιθανό να ισχύσει και εκεί.

Ο επιθεωρητής Vallie Brown δήλωσε: «Απλώς ένιωσα ότι δεν ήταν δίκαιο ότι εάν κάποιος ήθελε να αγοράσει ένα σάντουιτς σε ένα κατάστημα και είχε μετρητά, θα απομακρυνόταν. Έχουμε επίσης τον άστεγο πληθυσμό μας. Δεν έχουν τράπεζα. "

Οι 4.000 άστεγοι που κοιμούνται κάθε βράδυ στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο αναφέρθηκαν ως βασικός λόγος για τη θέσπιση της νομοθεσίας, παρά τους υψηλά αμειβόμενους εργαζόμενους σε τεχνολογικές επιχειρήσεις όπως το Facebook, το Google, το Uber και το Airbnb που μπορεί να το κάνουν για να διευκολύνει τη ζωή τους.

Το 17% των νοικοκυριών των Αφροαμερικανών και το 15% των Λατίνων δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Το θέμα ξεκίνησε από πέρυσι μετά από την κυκλοφορία των καταστημάτων AmazonGo χωρίς μετρητά. Τα καταστήματα αυτά απαιτούν από τους πελάτες να σαρώσουν μια εφαρμογή για την είσοδο και τα στοιχεία που έχουν ληφθεί προσυπογράφονται αυτόματα και χρεώνονται σε μια πιστωτική κάρτα.

Η Amazon έχασε τον πόλεμο έναντι των μετρητών και συμφώνησε να τα δεχτεί σε περισσότερα από 30 καταστήματα τον περασμένο μήνα. Ορισμένοι λιανοπωλητές υποστηρίζουν ότι η μη λήψη μετρητών είναι ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη, παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στο Σαν Φρανσίσκο που λαμβάνουν μόνο μετρητά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ