Κοινωνία

Γυναίκα συνελήφθη στην Πολωνία με αφίσες της Παναγίας με φωτοστέφανο με γκέι συμβολισμό

Μια γυναίκα συνελήφθη στην Πολωνία για αφίσες της Παναγίας με φωτοστέφανο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συμβολίζει την γκέι κοινότητα.
Η αστυνομία κατηγορεί την 51χρονη γυναίκα από το Płock για «βεβήλωση» θρησκευτικής εικόνας.

Ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών περιέγραψε την αλλοιωμένη εικόνα της «μαύρης μαντόνας της Częstochowa» ως «πολιτιστική βαρβαρότητα».
Αναλυιτκότερα, μια γυναίκα συνελήφθη υπό την κατηγορία προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος, αφότου αφίσες που έφεραν εικόνα της Παναγίας με το φωτοστέφανο ζωγραφισμένο στα χρώματα της σημαίας του ουράνιου τόξου εμφανίστηκαν στην πόλη Πλόκ στην κεντρική Πολωνία.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας του Płock επιβεβαίωσε ότι μια 51χρονη γυναίκα είχε συλληφθεί για το εικαζόμενο αδίκημα. Η γυναίκα ήταν στο εξωτερικό, αλλά μετά την επιστροφή της, η αστυνομία εισήλθε και έψαξε στο σπίτι της, όπου βρήκαν αρκετές δεκάδες εικόνες της Παναγίας με το χρωματισμένο φωτοστέφανο.

Η "Μαύρη Madonna της Częstochowa" είναι μια σεβαστή βυζαντινή εικόνα που βρίσκεται στο μοναστήρι της Jasna Góra, μια παγκόσμια κληρονομιά του ΟΗΕ και  ιερό προσκύνημα της Πολωνίας.

Η προσβολή στο θρησκευτικό συναίσθημα αποτελεί έγκλημα στο πλαίσιο του πολωνικού ποινικού κώδικα. Σε περίπτωση καταδίκης, η γυναίκα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως δύο ετών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Brudziński, ο οποίος περιέγραψε τις αφίσες ως «πολιτιστική βαρβαρότητα» όταν εμφανίστηκαν, δήλωσε: «Η αφήγηση ιστοριών για την ελευθερία και την ανεκτικότητα δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να προσβάλει τα συναισθήματα των πιστών».

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης της Πολωνίας (PiS) στην πορεία προς τις ευρωεκλογές έχει ρίξει το βάρος στις οικογενειακές και κοινωνικές αξίες.

«Έχουμε να κάνουμε με μια άμεση επίθεση στην οικογένεια και τα παιδιά - τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών, ολόκληρο το κίνημα LBGT, το φύλο», δήλωσε ο ηγέτης του PiS, Jarosław Kaczyński, μιλώντας στους οπαδούς του τον περασμένο μήνα. "Απειλούν σήμερα την ταυτότητά μας, το έθνος μας, τη συνέχισή του και επομένως το πολωνικό κράτος".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ