Κοινωνία

Είναι δυνατόν; Η MasterCard "κόβει" τους ακροδεξιούς πελάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ο αποκλεισμός των πληρωμών σε άτομα ή ομάδες από επιχειρήσεις παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών εμποδίζει την ελευθερία λόγου σε μια ελεύθερη κοινωνία", δήλωσε ο δημοσιογράφος Ben Swann, μετά από αναφορές ότι η MasterCard φέρεται να βρίσκεται σε πορεία λογοκρισίας στην άκρα δεξιά.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη βάση αναφορών εξαναγκάζεται από φιλελεύθερους ακτιβιστές να εγκαταστήσει μια εσωτερική "επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων", η οποία θα παρακολουθεί τις πληρωμές σε "ομάδες υπεράσπισης της λευκής υπεροχής και αντι-ισλαμιστές ακτιβιστές".

"Το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις και, σε μια ελεύθερη κοινωνία, η ιδέα μιας ελεύθερης κοινωνίας είναι ότι είστε ελεύθεροι να έχετε τα συστήματα πεποιθήσεων σας, αρκεί να μην βλάπτετε κανέναν φυσικά", δήλωσε ο Σουάν.

"Αλλά το σύστημα των πεποιθήσεών σας ανήκει σε σας και έχετε το δικαίωμα λάθους. Οι λευκοί υπέρμαχοι έχουν το δικαίωμα να είναι λάθος."

Η MasterCard δεν είναι η μόνη κάτοχος "πορτοφολιών" που εξετάζει την επιλεκτική απαγόρευση των ατόμων από τις υπηρεσίες και τα κεφάλαιά της. Το Patreon και το PayPal έχουν προηγουμένως απαγορεύσει σε άτομα να λαμβάνουν πληρωμές χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες τους, λόγω των ακραίων απόψεών τους.

Αντίθετα όμως με τις πλατφόρμες του crowdfunding, η αποκοπή από μια από τις κορυφαίες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρίες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών θα έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οικονομική σταθερότητα ενός ατόμου ή ενός ομίλου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Σουάν πιστεύει ότι η κυβέρνηση χορήγησε στις μεγάλες εταιρείες τη δυνατότητα να ελέγχουν τις ελεύθερες φωνές που ακούγονται.

"Το θέμα με μια τέτοια προσέγγιση", υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, "θα οδηγήσει σε ευρύτερη καταστολή των οικονομικών πληρωμών σε όποιον θεωρεί η κυβέρνηση ως δυσμενή".

"Το γεγονός ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε το πράσινο φως στο θέμα αυτό λέει ουσιαστικά ότι η SEC υποστηρίζει την ιδέα της λογοκρισίας αυτών των ομάδων προκειμένου να παγώσει ουσιαστικά όποιον δεν συμφωνεί", δήλωσε ο δημοσιογράφος.

"Είναι μια τέτοια δυστοπική άποψη του κόσμου στο οργουελικό "1984" και όμως ζούμε μέσα από αυτή τη στιγμή", παρατηρεί ο δημοσιογράφος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=mENelNFJFXo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...