Κοινωνία

Οι πολίτες της Λέσβου αψηφούν ΜΚΟ και αλλοδαπούς - Ψέλνουν τη Υπερμάχω και κάνουν αγιασμό στον Σταυρό


Συγκλονιστικές στιγμές στην Λέσβο καθώς εκατοντάδες κάτοικοι πήγαν στην γνωστή- για τις συγκρούσεις με την κυβέρνηση και τα ΜΑΤ-, ακτή Απελή και έψαλλαν το «τη Υπερμάχω» ενώ ακολούθησε αγιασμός στον μεγάλο Σταυρό της πίστης που έστησαν κάποια παλικάρια απέναντι σε ΜΚΟ, EΡΤ, ΜΑΤ και αλλοδαπούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στον αγιασμό του Σταυρού στην θέση Απελή .

Πλήθος κόσμου, ηλικιωμένοι, νεαροί, παιδιά, γυναίκες, ιερείς κρατώντας ελληνικές σημαίες αψήφησαν τις απειλές και βρέθηκαν στην ακτή Απελή για τον αγιασμό του γιγαντιαίου Σταυρού.

Δυο ιερείς τέλεσαν τον αγιασμό, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι ιερείς μαζί με τον κόσμο έψαλλαν «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ….»

Στο τέλος κατέθεσαν στεφάνια, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ομιλίες με θέμα την Μακεδονία.
Ο αγιασμός και η όλη τελετή έληξε χωρίς κάποιο παρατράγουδο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχε και διακριτική παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο.Υπενθυμίζουμε, πως ένα «ελληνικό» σωματείο θεώρησε πρόκληση για τους Τούρκους την ανέγερση του Σταυρού στην Λέσβο και είπε ότι εμποδίζει την ειρηνική συνύπραξη με την Τουρκία!

Το «Ελληνικό» αυτό σωματείο με την ονομασία «συνύπαρξη για το Αιγαίο με την Τουρκία» στην Μυτιλήνη, κατήγγειλε τοπικός δημοσιογράφος, ως την οργάνωση που ευρίσκεται πίσω από μηνύσεις και πράξεις όσο αφορά την ανέγερση και κατεδάφιση του σταυρού, που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει πολλούς στο συγκεκριμένο νησί.

Παράλληλα και η ΕΡΤ είχε χαρακτηρίσει ως "διχαστικό " τον Σταυρό.

Σήμερα οι κάτοικοι του νησιού έδωσαν τις απαντήσες τους.

Αρχές του μήνα η αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου είχε συλλάβει τους 33 πολίτες επειδή έστησαν στη θέση Απελή στη Λέσβο ένα νέο Σταυρό, στη θέση του παλιού που κάποιοι είχαν καταστρέψει.

Αργότερα οδηγήθηκαν με τις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας στον Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fliontis.liontis.92%2Fvideos%2F127328761735163%2F&show_text=0&width=267

https://youtu.be/AMQdvfztyIY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...