Κοινωνία

Αγωνία για τη ζωή βρέφους στη Σκόπελο, αδύνατη για την ώρα η διακομιδή του

Δυο φορές προσπάθησε να προσεδαφιστεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να μεταφέρει στο Βόλο το εννέα μηνών βρέφος, αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω των ισχυρών ανέμων. Νέα προσπάθεια αυτή τη νώρα.

Κινδυνεύει η ζωή ενός βρέφους εννέα μηνών από τη Σκόπελο.

Από χθες το απόγευμα γίνεται προσπάθεια να διακομιστεί στο Βόλο, αλλά ακόμη αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό λόγω των ισχυρών ανέμων. Στο νησί δεν μπόρεσε να πλησιάσει ούτε σκάφος ούτε ελικόπτερο. Το μωράκι, αντιμετωπίζει σοβαρά γαστρεντερολογικά προβλήματα και κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, γιατρός του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χρήστο Βασιλούδη, ότι έγιναν δύο προσπάθειες να προσεδαφιστεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ και δεν στάθηκε δυνατό, τόσο χθες το βράδυ όσο και στη μία τα ξημερώματα σήμερα. Επίσης στις 4 τα ξημερώματα προσπάθησαν να ανεβάσουν το παιδί σε ένα πετρελαιοφόρο που περνούσε ανοιχτά του νησιού, αλλά ήταν πολύ ψηλά το κατάστρωμα και δεν μπόρεσαν να το πετύχουν. Τώρα περιμένουν ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που σηκώθηκε από τη Λήμνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ