Κοινωνία

Αμαλιάδα: Μυστήριο γύρω από εξαφανίσεις αδέσποτων σκύλων

Μυστήριο καλύπτει τις εξαφανίσεις αδέσποτων σκύλων από την περιοχή της Αμαλιάδας το τελευταίο διάστημα.

Κάποιοι φιλόζωοι τα τελευταία χρόνια, έχουν αναλάβει και φροντίζουν περισσότερα από 30 αδέσποτα σκυλιά που κινούνται στις περιοχές της Αμαλιάδας, της Κουρούτας και της Μαραθιάς.

Η φροντίδα περιλαμβάνει τάϊσμα σε καθημερινή βάση και παράλληλα οι φιλόζωοι είναι αυτοί που φροντίζουν για τα εμβόλιά τους, τις στειρώσεις τους και για ότι άλλο είναι απαραίτητο.

Περισσότερα από 25 σκυλιά «χάθηκαν»

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν η ψυχολόγος Άρτεμις Δημητροπούλου και η Ζαφειρία Σπυράτου, οι οποίες κάνουν μεγάλο αγώνα σε καθημερινή βάση για να φροντίσουν τα αδέσποτα, τον τελευταίο χρόνο έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την περιοχή της Κουρούτας, και συγκεκριμένα από την περιοχή του δημοτικού κάμπινγκ και πέριξ αυτού, περισσότερα από 25 σκυλιά!

Οι φιλόζωοι γνωρίζουν πολύ καλά τα ζώα, αφού τα φροντίζουν καθημερινά, κατά συνέπεια έχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή.

Μετά από κάθε εξαφάνιση οι φιλόζωοι ξεκινούν αγώνα αναζήτησης για την εξεύρεση των σκυλιών και όπως έχει διαπιστωθεί ορισμένα μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές καθώς τα σκυλιά εντοπίστηκαν στις περιοχές του Καρδαμά, του Παλουκίου, ακόμη και στο κέντρο της Αμαλιάδας!

«Κάποιοι κύριοι της περιοχής ενοχλούνται από τα σκυλιά» αναφέρουν οι φιλόζωοι και το ποτήρι ξεχείλισε με τη νέα εξαφάνιση άλλων τριών σκυλιών, το ένα εκ των οποίων εντοπίστηκε, μετά από μεγάλη αναζήτηση, στην περιοχή του Παλουκίου, ενώ κάποια άλλα αγνοούνται μέχρι σήμερα.

«Τα σκυλιά αυτά είχαν μάθει να ζουν εκεί…ταΐζονταν εκεί και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγουν εκούσια και να ταξιδέψουν χιλιόμετρα χωρίς λόγο!» θα πουν η κα Δημητροπούλου και η κα Σπυράτου, με την κα Δημητροπούλου να κάνει λόγο για έλλειψη πολιτισμού στην πόλη:

«Κανένα αίσθημα φιλοζωίας σ’ αυτή την πόλη… Kαμία ντροπή και κανένα έλεος σ’ αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα που από ανευθυνότητα κάποιων βρέθηκαν στο δρόμο. Υπάρχει κανένας πολιτισμός σ’ αυτή τη’ πόλη άραγε; Αν ο καθένας από μας νοιαζόταν το ελάχιστο για αυτά τα πλάσματα..όλα θα ήταν καλύτερα. Δεν χρειάζονται πολλά, λίγο νεράκι και λιγάκι φαγητό. Πεινούν και υποφέρουν στο δρόμο».

Οι φιλόζωοι προτρέπουν τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο, να ανοίξουν την αγκαλιά τους και να σώσουν μία ψυχή… Πάντως, για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, ενώ οι φιλόζωοι έχουν αναρτήσει και τις φωτογραφίες των σκυλιών που έχουν εξαφανιστεί από την περιοχή.

 

Πηγή: PatrisNews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...