Κοινωνία

Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού: Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να φωτιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη χθες το αιματηρό επεισόδιο.

Αντικείμενό της οι συνθήκες που οδήγησαν στον τραυματισμό 8 κρατουμένων και στον θάνατο ενός Έλληνα με αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Η εισαγγελεας του Αρείου Πάγου ζητησε να ερυνηθει εάν οι κρατουμενοι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιων και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασιες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο.

Επίσης διερευνώνται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παραγγελίας του Αρείου Πάγου και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Η παραγγελια της Κ. Δημητρίου έγινε γνωστή κατα τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου του Μιχάλη Καλογηρου , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες κ.α

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν - όπως και έχει γίνει- και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Ο υπουργός Δικαιοςύνης κλείνοντας τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση "δεν αντιδικούμε με κανέναν" για να προσθέσει ότι οι "δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ