Κοινωνία

Πανικός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Εβγαιναν καπνοί από κινητήρα αεροσκάφους

Συναγερμός κατά την προσγείωση αεροπλάνου στο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης

Πώς η αφρικανική σκόνη σήμανε συναγερμό για προσγείωση αεροπλάνου στο Ηράκλειο

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της πρώτης πρωινής πτήσης που εκτελούσε το δρομολόγιο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το «Νίκος Καζαντζάκης».

Το αεροπλάνο, σύμφωνα με flahsnews.gr, μόλις «πάτησε» στον αεροδιάδρομο του «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, εμφάνισε πυκνούς καπνούς στον έναν κινητήρα του.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και ένα όχημα πλησίασε το αεροπλάνο όπου διαπιστώθηκε ότι οι καπνοί προκλήθηκαν λόγω της μεγάλης συσσώρευσης αφρικανικής σκόνης.

Μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, το αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου για το ταξίδι της επιστροφής στα Σπάτα.

Καθυστερήσεις και στο Αεροδρόμιο Χανίων

Εν τω μεταξύ, η υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα έφερε προβλήματα και στο Αεροδρόμιο Χανίων. Η προσέγγιση αλλά και η αναχώρηση αεροπλάνων δυσχεραίνεται λόγω της χαμηλής ορατότητας. Έτσι, οι επιβάτες της μεσημεριανής πτήσης από Χανιά για Αθήνα, της Olympic Air, ταξίδεψαν με δύο ώρες καθυστέρηση, αφού η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο λίγο μετά τις 16:00. Η επόμενη πτήση από Αθήνα προς Χανιά θα πραγματοποιηθεί και αυτή με αντίστοιχη καθυστέρηση.

Επίσης, πτήση της Ryanair από Θεσσαλονίκη προς Χανιά, προσγειώθηκε με πάνω από μια ώρα καθυστέρηση, λόγω της χαμηλής ορατότητας που δεν επέτρεπε στον πιλότο την ασφαλή προσέγγιση στην πίστα του αεροδρομίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ