Κοινωνία

Δολοφονία Τοπαλούδη: Τεχνικό σύμβουλο βάζει η οικογένειά της, για να εξετάσει τα ψηφιακά πειστήρια

Κούγιας: Η Αστυνομία δήλωσε αδυναμία να απαντήσει στα αιτήματα για άρση απορρήτου. Αύριο η οικογένεια θα καταθέσει αίτημα στην ανακρίτρια να αποκαλύψουν οι κατηγορούμενοι τους κωδικούς τους. Ζητούν επίσης να διοριστεί πραγματογνώμονας - ειδικός στην εξέταση ψηφιακών πειστηρίων. Όλα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στα ψηφιακά αρχεία της άτυχης Ελένης αλλά και των ανθρώπων που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη δολοφονία της, στέφει το ενδιαφέρον η οικογένεια της κοπέλας. Ίσως, πιστεύουν, τα αρχεία στα τηλέφωνα ή στους υπολογιστές να αποκαλύψουν σοβαρά στοιχεία για την υπόθεση.

Για τη σχέση δηλαδή, της Ελένης με τους κατηγορούμενους, τι έκαναν εκείνοι μετά το έγκλημα και πολλά άλλα…

Όπως αναφέρει σε επιστολή του ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας,  «μετά την αδυναμία που διετύπωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ να απαντήσει στα αιτήματα περί της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων των 2 δραστών της ανθρωποκτονίας και του βιασμού εις βάρος της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, το Δικηγορικό μας γραφείο προτίθεται αύριο να καταθέσει ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου κας Μαρίας Ευθυμίου αίτημα της οικογένειας Τοπαλούδη από το βήμα της πολιτικής αγωγής»…

Σύμφωνα με τον κύριο Κούγια, το αίτημα θα λέει το εξής προς την ανακρίτρια Ρόδου, εκ μέρους των γονέων της Ελένης:

«Εκκρεμεί ενώπιον Υμών υπόθεση σε βάρος των κατηγορουμένων Ε.Κ. και Α.Λ., οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα του βιασμού και της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος της κόρης και αδελφής μας, Ελένης Τοπαλούδη.

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ως προς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε η ζωή της συγγενούς μας, και σε συνέχεια των ανακριτικών ενεργειών, στις οποίες έχετε ήδη προβεί, αλλά και λόγω της δηλωθείσας εκ μέρους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας δυσκολίας να εξετάσει για τους λόγους που αναφέρει στην έκθεσή της τα κινητά τηλέφωνα της θανούσης και των κατηγορουμένων, υποβάλλουμε αίτημα, όπως:

1) Κληθούν οι κατηγορούμενοι, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, να Σας γνωστοποιήσουν το passcode (κωδικός για το ξεκλείδωμα της συσκευής αν υπάρχει τέτοια εφαρμογή στις συσκευές των κινητών τους τηλεφώνων), τους αριθμούς Pin και Puk των καρτών sim,

2) Διατάξετε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τον σκοπό ενδελεχούς και πλήρους, από κάθε τεχνική άποψη, εξέτασης όλων των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών – ψηφιακών πειστηρίων, για την ανάκτηση του περιεχομένου όλων των αρχείων και των διαδικτυακών επικοινωνιών όλων των εφαρμογών που περιέχονται σε αυτά, ήτοι των δύο φορητών υπολογιστών που ανευρέθηκαν στην οικία της θανούσης, Ελένης Τοπαλούδη και των σκληρών τους δίσκων, των τριών κινητών τηλεφώνων και των καρτών sim αυτών που βρέθηκαν στην οικία της θανούσης, καθώς και των δύο κινητών τηλεφώνων και των καρτών sim αυτών, που ανήκουν στους κατηγορούμενους, και διορίσετε για τον σκοπό αυτό πραγματογνώμονα από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Ρόδου που να έχει την ιδιότητα του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, και ήδη με το παρόν.

Βάζουν δικό τους τεχνικό σύμβουλο στην υπόθεση

Μάλιστα, μετά τις εξελίξεις και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, η οικογένεια αποφάσισε να βάλει στην υπόθεση δικό της τεχνικό σύμβουλο, που ειδικεύεται στα ψηφιακά πειστήρια, για να κάνει  πραγματογνωμοσύνη. Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο, πρόκειται για εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων και πειστηρίων βίντεο και φωτογραφιών….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ