Κοινωνία

Μεσσηνία: Ρομά χωρίς δίπλωμα σκότωσε μαθητή σε τροχαίο - Τα ψέματα και οι τραγικές λεπτομέρειες πίσω από το δυστύχημα

Τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας μαθητής. Η αρχική ψευδής κατάθεση και η αποκάλυψη της αλήθειας από τις αρχές.

Ο άτυχος μαθητής επέστρεφε σπίτι από το σχολείο, όταν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο. Νέα τροπή στις έρευνες...

Ο άνδρας ο οποίος εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αστυνομία και είπε ότι είναι ο οδηγός που σκότωσε στη Θουρία τον μαθητή της Α’ λυκείου, που επέστρεφε σπίτι του στην Αίπεια από το σχολείο με τα πόδια, έλεγε ψέματα.

Ο 28χρονος Ρομά ο οποίος χθες (21-01-2019) οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για ψευδή ανωμοτί κατάθεση φαίνεται ότι ήθελε να καλύψει συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα.

Χθες στο δικαστήριο ο 28χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία, οπότε η δίκη αναβλήθηκε για τις 30 του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος δεν έπεισε στην ομολογία του ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, αναποδογύρισε και χτύπησε θανάσιμα τον άτυχο μαθητή.

Οσα είπε στους αστυνομικούς δεν συμφωνούσαν ούτε με τις μαρτυρίες, ούτε με βιντεοληπτικό υλικό το οποίο υπάρχει στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας. Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι κάλυπτε κάποιον άλλον, λέγοντας ότι αυτός ο άλλος είναι συγγενής του και δεν είχε δίπλωμα, ενώ και το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα ενός τρίτου συγγενή των δυο τους.

Η Αστυνομία πάντως γνωρίζει τα στοιχεία του ανθρώπου ο οποίος οδηγούσε αλλά δεν μπορεί να τον συλλάβει γιατί πέρασε το αυτόφωρο.

Σε βάρος του όμως σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Η δικογραφία θα παραδοθεί στην εισαγγελέα Καλαμάτας και θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του οδηγού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ