Κοινωνία

Η επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους στον Πατραϊκό (βίντεο)


Άρχισε η επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους που κατέπεσε την Τετάρτη στον Πατραϊκό κόλπο και παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο πιλότο. Ανοίγει ο φάκελος της έρευνας για τα αίτια της πτώσης.

https://webtv.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2019/tv/news-themata/20190120-aeroskafos-2100.mp4&bgimg=https://webtv.ert.gr/wp-content/uploads/2019/01/20190120-aeroskafos21.jpg

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από την ανέλκυση των συντριμμιών του αεροσκάφους, που κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη στην θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου στο Μεσολόγγι.

Βρέθηκε το ένα φτερό, ένα μεγάλο κομμάτι της ατράκτου και κάποια κομμάτια της καλύπτρας, όχι όμως το μπροστινό μέρος και ο κινητήρας που αποτελεί βασικό πειστήριο και θα έδινε πιο εύκολα απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας.

Από το πρωί ξεκίνησε προσπάθεια ανέλκυσης του αεροσκάφους από άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού και πλωτά του λιμεναρχείου Μεσολογγίου, και το απόγευμα τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο.

Η επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων αναλαμβάνει τώρα την έρευνα της υπόθεσης για τους λόγους της πτώσης.

Ο φάκελος θα ανοίξει αμέσως μόλις τα συντρίμμια μεταφερθούν στην Αθήνα, σε ειδικό υπόστεγο των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 656 μονάδα του στρατού στον Άγιο Στέφανο, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων τοξικολογικών εξετάσεων του άτυχου κυβερνήτη.

ΕΡΤ1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ