Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Προληπτική εκκένωση οικισμού

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Πυροσβεστική στην Βόρεια Ελλάδα από εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχής της Σιθωνίας στην Σάρτη Χαλκιδικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά ψηλά στο βουνό και εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και της μεγάλης καύσιμης ύλης κατέβηκε σύντομα και έπεσε μέσα σε πυκνό και παρθένο πευκοδάσος, αποκτώντας σύντομα μεγάλες διαστάσεις. Πυροσβεστικές δυνάμεις παρατάσσονται ανάμεσα στο δάσος και τον οικισμό της Σάρτης που δεν απειλείται άμεσα αλλά έχει πάρει αυτή την κατεύθυνση η πυρκαγιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χορτολιβαδική έκταση και υπολείμματα καλλιεργειών στη Βαμβακιά Σερρών και σε δασική έκταση στην περιοχή του Φιλύρου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Προληπτική εκκένωση οικισμού
Ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Πάρης Ντέμπλας είπε στο News 24/7 στους 88,6 ότι έχει γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού πάνω από τη Σάρτη καθώς επίσης και ότι υπάρχει διακοπή ρεύματος.

Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη φωτιά νωρίς το πρωί και στην περιοχή του Φιλύρου, στο Δήμο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS.

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ