Κοινωνία

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον χαμό του 20χρονου «μαχητή της ζωής» (βίντεο)


Tο τελευταίο αντίο είπαν την Πέμπτη συγγενείς, φίλοι και οικογένεια στον Κωνσταντίνο Κριτζά, το κρητικόπουλο που με τη θέληση, το ήθος και τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε να συγκινήσει ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και το Πανελλήνιο.

Ο Κωνσταντίνος Κριτζάς έφυγε στα 20 του χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν.

Ηταν αριστούχος και είχε εισαχθεί στη Νομική Αθηνών. Από τα 8 του χρόνια είχε αναγκαστεί να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας σοβαρής πάθησης την οποία αντιμετώπιζε.

Ομως, παρά το πρόβλημα της υγείας του, δεν σταμάτησε ποτέ να «κυνηγάει» τα όνειρά του και να τα κάνει πραγματικότητα.

«Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια»
Ενα από αυτά ήταν η εισαγωγή του στη Νομική Σχολή, καθώς ήθελε να ασχοληθεί με την εγκληματολογία, αλλά και η συμμετοχή του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως σημαιοφόρου του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Παράδειγμα προς μίμηση, ο Κωνσταντίνος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: «Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντά κάποιος, ανεξάρτητα από τον χαμένο χρόνο και τον κόπο, πρέπει να μην τα παρατά, να μην το βάζει ποτέ κάτω»…

Την Πέμπτη, στις 4:30 το απόγευμα, με πόνο ψυχής και ένα μεγάλο «γιατί» για τον αδόκητο χαμό του, οι παλιοί συμμαθητές, οι καθηγητές, οι φίλοι και η οικογένεια του αγαπητού σε όλους Κωνσταντίνου, του είπαν το τελευταίο αντίο, δίνοντάς του την υπόσχεση ότι θα θυμούνται για πάντα τον χαμογελαστό νεαρό με την τεράστια δύναμη.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ