Κοινωνία

Περιπλέκεται η υπόθεση με τη γυναίκα που κατήγγειλε πως την εκβίαζαν για ερωτικά όργια

Περιπλέκεται, σε σημείο που να αμφισβητείται πλέον σφόδρα η ειλικρίνεια των καταγγελιών της, η έρευνα που διενεργείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, μετά από μήνυση που υπέβαλε μια 31χρονη υπήκοος Αλβανίας, εις βάρος τριών ανδρών για εκβίαση ως και για βιασμό.

Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», η διαζευγμένη γυναίκα διαμένει στη Ρόδο τα τελευταία δύο έτη και είχε γνωρίσει μέσω Facebook έναν παντρεμένο Έλληνα, πατέρα δύο παιδιών, με τον οποίο συνήψε σχέση.

Με τον συγκεκριμένο συνευρίσκονταν ερωτικά στο σπίτι της και -όπως υποστηρίζει- το καλοκαίρι του 2016 της πρότεινε να της γνωρίσει δύο φίλους του. Ο σύντροφός της και οι δύο φίλοι του, την επισκέφθηκαν στην οικία της, κατανάλωσαν αλκοόλ και όταν έπεσαν οι αναστολές της συνευρέθηκε ερωτικά και με τους τρεις.

Ο σύντροφός της, μάλιστα, την ενημέρωσε ότι είχε βιντεοσκοπήσει το όργιο με το κινητό του τηλέφωνο και της είχε υποσχεθεί ότι θα το έσβηνε. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 31χρονη, εκείνος της ζήτησε να επαναλάβουν το όργιο, εκείνη αρνήθηκε και τότε φέρεται να την εκβίασε, λέγοντάς της ότι αν δεν δεχόταν να συνευρεθεί με τον ίδιο και τους φίλους του, θα αναρτούσε το βίντεο στο διαδίκτυο.

Η ίδια διατείνεται ότι τρομοκρατήθηκε και υπέκυψε και ότι η επόμενη ομαδική τους συνεύρεση έγινε στην επιχείρηση ενός ημεδαπού. Τα όργια γίνονταν 4-5 φορές τον μήνα, για διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με όσα είπε. Όπως ισχυρίζεται, ο σύντροφός της τα βιντεοσκοπούσε αρχικά με το κινητό του τηλέφωνο και στην πορεία με επαγγελματική κάμερα.

Η 31χρονη, κατήγγειλε ότι ήταν τρομοκρατημένη και ότι οι τρεις άνδρες την εξανάγκασαν να υπογράψει ένα χαρτί, στο οποίο βεβαίωνε ότι η ομαδική ερωτική τους συνεύρεση ως και η βιντεοσκόπηση αυτής, γινόταν με τη συγκατάθεσή της και έναντι αμοιβής 20.000 ευρώ. Η 31χρονη υποστηρίζει ότι δεν έχει πάρει τα χρήματα και ότι υπέκυπτε στις εντολές του συντρόφου της.

Η σεξουαλική εκμετάλλευσή της φέρεται -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει- να έληξε τον Φεβρουάριο του 2017, όταν υπέστη σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί.

Επέστρεψε το καλοκαίρι του ίδιου έτους για να εργαστεί σε τοπική επιχείρηση, είχε αλλάξει διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο και όπως υποστηρίζει, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ο πρώην σύντροφός της την προσέγγισε εκ νέου και την εξανάγκασε με απειλές να μπει στο αυτοκίνητό του. Την οδήγησε σε μια ερημική τοποθεσία και εκεί την εξανάγκασε να κάνουν σεξ, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε κι άλλες φορές.

Στην πορεία της προκαταρκτικής έρευνας η αλλοδαπή διαπίστωσε και κατέθεσε συμπληρωματικά στους αστυνομικούς ότι δύο τουλάχιστον βίντεο από αυτά που είχαν μαγνητοσκοπηθεί, είχαν ανέβει σε κανάλι γνωστής ιστοσελίδας πορνό.

Στο πλαίσιο της έρευνας ένας εκ των καταγγελλόμενων κατέθεσε χθες συμπληρωματικά, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι τα στοιχεία που έδωσε η αλλοδαπή ως δήθεν δικά του, είναι λάθος κι ότι δεν την είχε δει ποτέ στο πρόσωπο, ούτε διέπραξε κανένα αδίκημα εις βάρος της, ούτε γνώριζε ποια είναι.

Τα χαρακτηριστικά της είδε για πρώτη φορά σε φωτογραφία της, που του επέδειξε αστυνομικός που διενεργεί την έρευνα, ενώ διαπίστωσε ότι κι εκείνη, παρότι διατείνεται ότι είχε επαφές μαζί του και μάλιστα σε ομαδικό όργιο 50-60 φορές, δεν τον γνώριζε.

Ο αστυνομικός συγκεκριμένα της επέδειξε την καρτέλα της ταυτότητάς του και εκεί η αλλοδαπή πιθανολόγησε ότι ήταν εκείνος, αν και το όνομα που έδωσε ανήκει στον εξάδελφο του.

Τόνισε ότι σίγουρα δεν ευσταθεί η μήνυσή της εναντίον του, αφού δεν ξέρει ούτε ποιος είναι ούτε καν τον γνώρισε, ούτε τον αναγνωρίζει και για το λόγο αυτό πρέπει να κριθεί απαράδεκτη και να μπει στο αρχείο.

Ο ίδιος άνδρας επισήμανε ότι είδε με συγκατηγορούμενό του τα βίντεο που υπέδειξε η αλλοδαπή, στα οποία τόσο ο ίδιος όσο και ο έτερος ύποπτος δεν απεικονίζονται πουθενά.

Ζήτησε επίσης να γίνει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, όπως και του απορρήτου του Facebook για το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2018, χρονικό διάστημα στο οποίο κατηγορείται από την μηνύτρια, ώστε να αποδειχθεί ότι ουδέποτε μίλησε μαζί της, ουδέποτε είχε καμία σχέση μαζί της και ουδέποτε διέπραξε κανένα αδίκημα εναντίον της και δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτήν και με αυτά που τον κατηγορεί.

Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος, Μύριαμ Νεοφύτου.

Πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ