Κοινωνία

Κίνδυνος - θάνατος: Μεθυσμένος ηλικιωμένος το πήρε...ανάποδα στην Εθνική Οδό

Τον απόλυτο πανικό προκάλεσε ένας οδηγός το μεσημέρι της Κυριακής στην Εθνική Οδό Λαμίας Θεσσαλονίκης, αφού αυτός κινούταν με ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μέσα στον αυτοκινητόδρομο!

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο ασυνείδητος οδηγός κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα από τον κόμνο των Ραχών μέχρι τα διόδια της Μαυρομαντήλας.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μεθυσμένος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων διερχόμενων οδηγών που έπαιρναν έντρομοι την αστυνομία, ερχόμενοι τετ-α-τετ με το αυτοκίνητο του.

Πρόκειται για 69χρονο από την περιοχή, που αρχικά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν στα διόδια, ότι μπήκε από λάθος ανάποδα στην Εθνική πάνω στον πανικό του αφού η γυναίκα του δεν ήταν καλά και έπρεπε να την πάει στο Νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκε μάλιστα επειγόντως ασθενοφόρο που μετέφερε την γυναίκα στα Επείγοντα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Τελικά η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι η βιασύνη οφειλόταν στο γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουν στο Νοσοκομείο για τη χορήγηση φαρμάκων, απαραίτητα για την αγωγή που ακολουθεί η γυναίκα του, τα οποία και της είχαν τελειώσει.

Ωστόσο από τη διενέργεια αλκοτέστ  οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το λάθος δεν ήταν θέμα βιασύνης αλλά… οινοπνεύματος για αυτό και κινήθηκε σε βάρος η προβλεπόμενη διαδικασία με τη σύλληψη του, προκειμένου αύριο να παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ