Κοινωνία

ΕΚΤΑΚΤΟ: 81 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι

Ένας 84χρονος άνδρας είναι το 80ό επισήμως θύμα της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την Ανατολική Αττική, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ στο Θριάσιο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Στο μεταξύ μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, νεκρή μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι. Ετσι πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 81!

Στο μεταξύ δέκα άνθρωποι δίνουν μάχη στην Εντατική του Ευαγγελισμού και του ΚΑΤ, ενώ άλλοι 70 νοσηλεύονται σε άλλα τρία νοσοκομεία. Επίσης, 12 παιδιά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου ενώ 11 πήραν εξιτήριο.

Λίγο νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη ανέφερε ότι όπως προκύπτει από τα τελευταία επίσημα στοιχεία ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 79.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται και σήμερα από περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, ανά οικοδομικό τετράγωνο, στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγνοούμενοι δηλώνονται από τους συγγενείς και τους οικείους τους, καλώντας στον αριθμό 199, επεσήμανε στην ανακοίνωσή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ