Κοινωνία

Συνελήφθησαν 10 μέλη του Ρουβίκωνα στην Τήνο

Τα μέλη της οργάνωσης εντοπίστηκαν από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές του νησιού, έπειτ από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος του νησιού,   Γιάννης Σιώτος,  μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο της Τήνου, όπου πέταξαν φέιγ βολάν κατά της δημοτικής αρχής και αποχώρησαν.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να επιστρέψουν με το πλοίο της γραμμής και προσπάθησαν να βγάλουν εισιτήρια από κεντρικό ταξιδιωτικό πρακτορείο του νησιού. Όμως, οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί που είχαν ακροβολιστεί σε κεντρικά σημεία και στο λιμάνι, τούς εντόπισαν και αμέσως προχώρησαν στη σύλληψή τους.

«Είμαστε μία μικρή κοινωνία,  θέλω οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς και να μη φοβούνται», ανέφερε στο protothema.gr ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος.

Δέκα μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν νωρίτερα στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για τον τραγικό θάνατο των δύο υπαλλήλων στις 30 Απριλίου, στο τροχαίο με το απορριματοφόρο.

«Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο», προειδοποιεί ο Ρουβίκωνας σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ