Κοινωνία

Το σκηνικό της φρίκης για τον μακελάρη αστυνομικό: Πρώτα νανούρισε το μωρό του και μετά το σκότωσε

Το σκηνικό της φρίκης στο διαμέρισμα της οδού Ευριπίδου στους Αγίους Αναργύρους έχουν ξεκαθαρίσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι κατέληξαν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αρχιφύλακας της φρουράς του ΚώσταΣημίτη δολοφόνησε εν ψυχρώ τη γυναίκα του, την πεθερά του και το μόλις 3,5 ετών αγγελούδι του, προτού βάλει τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό του πιστόλι.

Όπως συμπέραναν, γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ η μικρή Μυρτώ κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρά τους, το ζευγάρι άρχισε να καβγαδίζει έντονα με αφορμή τις οικονομικές διαφορές του 47χρονου Χρήστου Ζαπαντιώτη με την πεθερά του Βασιλική Χερουβείμ, για τον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας όπου κατοικούσε η ίδια. Τις φωνές τους άκουσε η μητέρα της γιατρού Ελένης Χερουβείμ και ανέβηκε από το διαμέρισμά της σε αυτό της κόρης της για να δει τι συμβαίνει. Μάλιστα, εκτιμάται πως η ίδια της άνοιξε την πόρτα, προσπαθώντας να αποφύγει την επίθεση του άντρα της.

Από εκείνη τη στιγμή το διαμέρισμα μετατρέπεται σε σφαγείο. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα της πεθεράς και της συζύγου κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου μεταξύ τους.

Από τη στάση τους εκτιμούν πως οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι για να ζητήσουν βοήθεια. Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, η 49χρονη είχε πυροβοληθεί τρεις φορές στο στήθος σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της είχε δεχτεί δύο πυροβολισμούς, στο στήθος και στο κεφάλι.

Στη συνέχεια ο Ζαπαντιώτης πήγε στην κρεβατοκάμαρά του, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα.

Ο μακελάρης πήρε στην αγκαλιά του το σπλάχνο του, το ηρέμησε και, μόλις κοιμήθηκε ξανά, το πυροβόλησε στο κεφάλι!

Από τις διαφορές στην ακαμψία μεταξύ των τεσσάρων πτωμάτων προκύπτει ότι για τουλάχιστον μία ώρα ο 47χρονος είχε γονατίσει σε στάση προσευχής στην άκρη του κρεβατιού, ώσπου να αποφασίσει να στρέψει το όπλο του κάτω από το σαγόνι του και να αυτοπυροβοληθεί, ρίχνοντας την αυλαία στην ανείπωτη τραγωδία.

Πηγή: Έθνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ