Κοινωνία

Γονείς φοιτητή από Κάλυμνο: «Έχουμε στοιχεία ότι ο Νίκος δολοφονήθηκε» - Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση (έγγραφα)

Η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε ο αρμόδιος ιατροδικαστής Ρόδου αποκαλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος φοιτητής, Νίκος Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο θάνατός του δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια, κάτι που αμφισβητούν οι γονείς του φοιτητή.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση που παρουσιάζει το bloko.gr, ο άτυχος φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά πέφτοντας από βράχο, ενώ ήταν ζωντανός δύο ή τρεις ημέρες πριν βρει τραγικό θάνατο, μόνος και αβοήθητος.

Γονείς φοιτητή από Κάλυμνο: Έχουμε στοιχεία ότι ο Νίκος δολοφονήθηκε

Δεν έχει κλείσει, πάντως, η υπόθεση του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου για τους γονείς του, καθώς επιμένουν και αναζητούν ακόμα τις συνθήκες θανάτου του 21χρονου φοιτητή.

«Είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι ο θάνατος του παιδιού τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Και έχουν καταθέσει στοιχεία», επεσήμανε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, αυτή την βεβαιότητα, οι γονείς του άτυχου 21χρονου, την εξέφρασαν κατά τη επίσκεψή τους τη Δευτέρα (04/12) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου συναντήθηκαν με αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ενώ υπέβαλαν μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο πατέρας, η μητέρα και ο νονός του άτυχου Νίκου κατέθεσαν επί τέσσερις ώρες στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ και όπως είπε χαρακτηριστικά έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τα όσα υποστηρίζουν και τα οποία κατέθεσαν.

Η μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς του φοιτητή, έγινε μετά την απόρριψη αιτήματος στον εισαγγελέα της Κω να πραγματοποιηθεί νέα νεκροτομή από τεχνικό σύμβουλο τον οποίο θα ορίσει η οικογένεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε, καθώς για την υπόθεση δεν υπήρχε σε εξέλιξη ανάκριση για κακούργημα. Η οικογένεια, πάντως, μέσω του νομικού εκπροσώπου της αναμένεται να υποβάλει προσφυγή κατά της απόφασης και αίτημα για διενέργεια νέας νεκροτομής στον εισαγγελέα Εφετών Ρόδου.

Στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής Πάνος Κοτρέτσος, ο οποίο πραγματοποίησε τη νεκροψία – νεκροτομή, αναφέρει ότι δεν υπήρξαν ευρήματα τα οποία συνδέονται με εγκληματική ενέργεια, ενώ περιγράφει και το είδος της πτώσης του 21χρονου. «Είχαμε πτώση με σοβαρό τραυματισμό. Για μιάμιση με δύο ημέρες αφότου έπεσε από τα βράχια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, ζούσε», είχε πει στο Έθνος ο ιατροδικαστής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ