Κοινωνία

Τρέμουν όλοι - Τσακ Νόρις: «Δηλητηριάστηκε η γυναίκα μου στη μαγνητική» (βίντεο)

Βροχή πέφτουν οι μηνύσεις σε εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης από τον Τσακ Νόρις. Υποστηρίζει ότι η σύζυγό τους δηλητηριάστηκε στη μαγνητική.

Ο Τσακ Νόρις υποστηρίζει ότι η σύζυγός του δηλητηριάστηκε από χημική ουσία που χρησιμοποιείται κατά τη μαγνητική τομογραφία. Σε αγωγή που κατέθεσαν ο Τσακ Νόρις και η σύζυγός του Gena ισχυρίζονται ότι η ουσία που χρησιμοποιείται την έκανε να υποφέρει από εξουθενωτικές περιόδους πόνου και καύσης στο σώμα της. Αλλά και να υποστεί μακροχρόνιες βλάβες.

Τσάκ Νόρις και Gena διεκδικούν αποζημιώσεις άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείς που επισημαίνουν θα έπρεπε να τους έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους. «Τα τελευταία χρόνια έχω εστιάσει την προσοχή μου στην υγεία της Gena» δήλωσε ο Τσακ Νόρις στη Washington Post. «Και τώρα εργαζόμαστε για να μιλήσουμε για τους κινδύνους της μαγνητικής τομογραφίας».

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι μαγνητικές τομογραφίες εξακολουθούν να θεωρούνται ασφαλείας. Ο δικηγόρος του Τσακ Νόρις δήλωσε ότι η αγωγή του ζευγαριού είναι μια από τις πολλές υποθέσεις που χειρίζεται η νομική εταιρεία.

Ο Τσακ Νόρις στο πλευρό της

Αρχικά η Gena Norris εξετάστηκε για ρευματοειδή αρθρίτιδα και δεν προέκυψε πρόβλημα. Μετά όμως από αρκετές εξετάσεις σε μαγνητικό τομογράφο, άρχισε να υποφέρει από κάψιμο σε όλο της το σώμα. Πάθαινε συσπάσεις, μούδιαζε και ένιωθε αδυναμία. Από τότε έπαθε και νεφρική βλάβη ενώ είχε και δυσκολίες στην αναπνοή.

Τσακ Νόρις και Gena υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τους κινδύνους. Θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για να βοηθήσουν και άλλους που βιώνουν παρόμοια ιατρικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων ισχυρίζονται πως η εταιρεία McKesson Corp. και άλλοι διαγνωστικοί όμιλοι της εταιρείας Bracco S.p.A. γνώριζαν τους κινδύνους και δεν τους προειδοποίησαν.

«Θέλουμε με αυτή τη διαδικασία να ρίξουμε φως σε ένα πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπιστεί από τις φαρμακευτικές και να δώσουμε φωνή στα χιλιάδες θύματα που έχουν αγνοηθεί». Αυτό ανέφερε η Gena Norris μέσω του δικηγόρου της.

Η εταιρεία Bracco από την άλλη πλευρά εξέδωσε ανακοίνωση πως δεν σχολιάζει εκκρεμείς δικαστικές διαφορές. Τόνισε ωστόσο ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των ασθενών.

Πηγή: Washington Post

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ