Κοινωνία

Κρήτη: Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι διακινητές

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο Τούρκοι διακινητές μεταναστών που συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές Ηρακλείου για την παράνομη μεταφορά των 105 ατόμων, που βρέθηκαν σε σκάφος ξημερώματα της Τρίτης ανοιχτά της Κρήτης.

Πρόκειται για έναν 47χρονο και έναν 27χρονο οι οποίοι στην απολογία τους αρνήθηκαν κάθε κατηγορία ισχυριζόμενοι πως πλήρωσαν κανονικά το αντίτιμο για την μεταφορά τους.

Κανένας ισχυρισμός τους όμως δεν «έπεισε» τις αρχές με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Την Τρίτη απολογούνται οι δύο Ρώσοι

Την ίδια ώρα στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο Ρώσοι διακινητές που κατηγορούνται ότι μετέφεραν τους 72 μετανάστες, που εντοπίστηκαν χθες το πρωί μεταξύ Ανάφης και Αστυπάλαιας.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις και τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Εκεί οι δύο διακινητές, ηλικίας 24 και 23 χρονών, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι 72 οι μετανάστες παραμένουν στο χώρο των λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για 31 άνδρες, 13 γυναίκες και 28 παιδιά όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ