Κοινωνία

Κως: Αγιο είχε μία παρέα Ιρλανδών - Η κρίσιμη απόφαση που τους έσωσε τη ζωή

Μια ομάδα φίλων από το Δουβλίνο αποφάσισε να μην βγει την μοιραία νύχτα του σεισμού. Αυτή η τυχαία επιλογή όπως αποκαλύπτουν, τους έσωσε τη ζωή...

Τέσσερις Ιρλανδοί φίλοι που έμεναν στην Κω, δήλωσαν ότι θεωρούν τον εαυτό τους "ευλογημένο", αφού απέφυγαν τον καταστροφικό σεισμό καθώς δεν είχαν επισκεφτεί το μπαρ, το οποίο τελικά καταστράφηκε. Μάλιστα, όπως είπαν, επισκέπτονταν το συγκεκριμένο μαγαζί, κάθε βράδυ επί μία σχεδόν βδομάδα στο νησί, εκτός από χτες το βράδυ.

"Μία νύχτα αποφασίσαμε να μην βγούμε. Είμαστε απλά ευλογημένοι", δήλωσε ο Paddy Leonard.

Ο Paddy (27) είχε ταξιδέψει με τον Lorcan Gray (25), τον David Thomson (26) και τον James McElvaney (26) για διακοπές στην Κω από το Σάββατο. «Ήταν απλά τόσο σουρεαλιστικό, είναι το τελευταίο πράγμα που περιμένεις στις διακοπές, αλλά ευτυχώς είμαστε εντάξει, είμαστε όλοι ζωντανοί», είπε ο Paddy.

Η ομάδα φίλων αποφάσισε να μείνει εκείνη τη νύχτα μέσα, για να προετοιμαστεί για ένα επερχόμενο ταξίδι της επιστροφής με πλοίο, αλλά τους ξύπνησε ο σεισμός, καθώς έπρεπε να εκκενώσουν το ξενοδοχείο τους.

«Το όλο κτίριο κουνήθηκε πολύ», είπε.

Επίσης ανέφερε ότι υπήρξε πλήρης πανικός μετά τον σεισμό με πολλά κτίρια στο κέντρο της πόλης να καταρρέουν. «Ήταν τρελό. Είμαστε όλοι λίγο συγκλονισμένοι», είπε ο Paddy.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ