Κοινωνία

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη που τραυματίστηκε σοβαρά στο Ζευγολατιό

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 32χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού, που τραυματίστηκε χτες μαζί με άλλους τρεις πυροσβέστες στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε χτες εσπευσμένα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής.

Χτες το απόγευμα, επισκέφθηκε τον 35χρονο στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό του Π.Σ. αντιστράτηγο Βασίλη Καπέλιο, ο οποίος τον συνόδευσε με το ελικόπτερο και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του.

Ο κ. Τόσκας ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πυροσβέστη, αλλά δεν μπόρεσε να μιλήσει μαζί του, καθώς νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα.

Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος έχει τραυματιστεί σοβαρά στον θώρακα ενώ φέρει τραύματα και άλλα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το επόμενο τριήμερο είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, που κατέκαιγε δύσβατο σημείο.

Το πυροσβεστικό όχημα δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο και τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, όμως, το όχημα ανετράπη.

Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (που έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 35χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ένας εκ των τριών πυροσβεστών πήρε αμέσως εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς αισθανόταν μόνο μια μικρή αδιαθεσία, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, παρέμειναν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ένας εκ των δύο πυροσβεστών έχει μεταφερθεί ήδη στο ΓΝΑ ενώ ο δεύτερος παραμένει στο νοσοκομείο Κορίνθου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ