Κοινωνία

Ρώσοι μηχανικοί σε μεγάλα κέφια - Γιγάντιο fidget spinner από τρία… Lada! (βίντεο)


Μια oμάδα Ρώσων μηχανικών που αυτοαποκαλούνται “Garage 54” αποφάσισαν να κόψουν στη μέση τρία Lada Samara για να φτιάξουν ένα αυτοκινητικό fidget spinner.

Το video είναι στα ρωσικά χωρίς υποτίτλους, όμως αξίζει να δείτε όλη την προσπάθεια των τρελών Ρώσων για να υλοποιήσουν την ξεκαρδιστική ιδέα.

Ξεκινούν κόβοντας τα Lada 2109 και κρατώντας μόνο το εμπρός μισό, αφού το αυτοκίνητο έχει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς. Μετά βρίσκουν τον τρόπο να τα κολλήσουν μεταξύ τους στις σωστές γωνίες των 120 μοιρών ώστε το αποτέλεσμα να είναι συμμετρικό και να γυρίζει χωρίς μεγάλες αντιστάσεις.

Το δύσκολο μέρος όμως αποδεικνύεται ότι δεν είναι το να φτιάξουν το γιγάντιο fidget spinner, αλλά το να το κάνουν να γυρίζει. Αν βαριέστε να παρακολουθήσετε όλη την ιστορία, προχωρήστε στο σημείο 7’ 30” όπου τελικά πετυχαίνουν την περιστροφή.

Ένας από τους λόγους που δυσκολεύονται είναι το γεγονός ότι το ένα από τα Samara χαλάει και γίνεται νεκρό βάρος που πρέπει να κινήσουν τα άλλα δύο. Χρειάζεται επίσης οι εμπρός τροχοί των τριών αυτοκινήτων να είναι τέρμα στριμμένοι προς την ίδια κατεύθυνση – πράγμα που δεν το πετυχαίνουν τέλεια.

Αν ίσχυαν οι παραπάνω δύο προϋποθέσεις, το αυτοκινητικό fidget spinner θα γύριζε πολύ πιο γρήγορα. Σε επόμενη φάση θα βοηθούσαν και πιο δυνατοί κινητήρες, όμως αυτό θα ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό των Ρώσων φίλων μας.

Ιδού λοιπόν μια καλή ιδέα για το The Grand Tour 2, που δεν έχει τέτοιου είδους περιορισμούς…

[Πηγή: Гараж 54]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ