Κοινωνία

33χρονος παράτησε τη σταθερή δουλειά του και έβγαλε 1 εκατ. δολάρια σε τρεις μήνες

Πριν δεκατρία χρόνια ο Τρέβορ Τσάπμαν ήταν απλά ένας απένταρος φοιτητής που ξεκίνησε να δουλεύει ως πλασιέ. Στη συνέχεια και με πολύ κόπο κατάφερε να φτιάξει τη δική του επιχείρηση ηλιακών εγκαταστάσεων. Όμως, ακόμα κι έτσι δεν ένιωθε ότι η σκληρή δουλειά που έκανε του απέφερε τα αποτελέσματα που ήθελε.

Μέχρι που διάβασε κάτι που είχε πει κάποτε ο Γουόρεν Μπάφετ: «Αν δεν βρεις τρόπο να βγάζεις χρήματα στον ύπνο σου, τότε θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις».

Κάπως έτσι αποφάσισε να μπει στο ηλεκτρονικό εμπόριο με μόλις 200 δολάρια αρχικό κεφάλαιο να στήσει ένα e-shop, το LDSman.com, με κάθε λογής προϊόντα από την Κίνα, κι όχι απαραίτητα σχετικά το ένα με το άλλο (παντελόνια Kevlar και fidget spinners μεταξύ άλλων).

Στην αρχή, όπως λέει, πουλούσε λάθος προϊόν. «Η αρχική μου ιδέα ήταν να πουλήσω έργα τέχνης των Μορμόνων», λέει στο CNBC. Όμως γρήγορα κατάλαβε ότι για να πετύχει έπρεπε να βρει κάτι που θα είχε περισσότερη ζήτηση.

Με πολύ πειραματισμό και χωρίς να αφήσει την κανονική του δουλειά ο Τσάπμαν κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να μετατρέψει τα 200 δολάρια σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μετά από αυτή την επιτυχία η εταιρεία Clarke Capital του έκανε πρόταση να αγοράσει την επιχείρηση έναντι 3 εκατ. δολαρίων, όμως, ο Τσάπμαν αρνήθηκε, λέγοντας ότι προτιμά να διατηρήσει την ανεξαρτησία του και παράλληλα να έχει την ευχέρεια να κυνηγήσει τα δικά του projects.

Πλέον, το e-shop βρίσκεται στον έκτο μήνα λειτουργίας του και έχει ξεπεράσει τα 2 εκατ. δολάρια πωλήσεις, όπως λέει ο Τσάπμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ