Κοινωνία

Θρίλερ με 4χρονη που απήχθη μπροστά στα μάτια της μητέρας της - Τον πατέρα αναζητά η αστυνομία (βίντεο)


Ένταλμα σύλληψης του 49χρονου πατέρα του 4χρονου κοριτσιού το οποίο απήχθη σήμερα το πρωί μπροστά στα μάτια της μητέρας της έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία, εξασφάλισε η Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε μια μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.

Πρόκειται για τον Τorkel Grimsrud από την Νορβηγία, ετών 49. Ο Νορβηγός πατέρας είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να πάρει το παιδί χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, γύρω στις 08:40 δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν το 4χρονο κοριτσάκι από τα χέρια της μητέρας έξω από νηπιαγωγείο, έβαλαν το κοριτσάκι σε ένα μαύρο Range Rover και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης του πατέρα της ανήλικης, πρόσωπο ηλικίας 49 χρόνων, σε σχέση με τα αδικήματα της απαγωγής, της αρπαγής και επίθεσης και... προχωρούμε σε όλες εκείνες τις εξετάσεις και έρευνες για εντοπισμό του συγκεκριμένου προσώπου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης.

Πρόσθεσε ότι παράλληλα «θα γίνουν όλες εκείνες οι άμεσες ενέργειες για την έκδοση διεθνούς ή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης αναλόγως των εξελίξεων και των πληροφοριών που θα υπάρξουν και θα είναι ενώπιον μας».

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία, κατόπιν οδηγιών του Αρχηγού της Δύναμης, έχει προχωρήσει σε μερική ανάκληση αδειών με δεδομένο ότι οι εξετάσεις γίνονται σε παγκύπρια κλίματα, ενώ στήθηκε κέντρο συντονισμό κρίσεων στην ΜΜΑΔ. Συμπλήρωσε δε ότι έρευνες συνεχίζονται σε ξηρά θάλασσα και αέρα, ενώ ενημερώθηκαν τα οδοφράγματα και τα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας, καθώς και η δικοινοτική ομάδα επαφής για το έγκλημα.

«Προτεραιότητα είναι ο εντοπισμός της ανήλικης και σε αυτή την υπόθεση θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ένα άκρως σοβαρό ανθρωπιστικό θέμα και γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να υπάρχει αίσια κατάληξη», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, , οι ανακριτές άρχισαν ήδη την αξιολόγηση των όποιων πληροφοριών που λαμβάνονται από πολίτες.

«Ο παράγοντας χρόνος έχει ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις και από πλευράς δικής μας και βεβαίως θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες που πρέπει ώστε να διερευνηθεί πλήρως αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ανακριτές αξιολογούν την πληροφορία που λήφθηκε από πολίτη ότι το κοριτσάκι θεάθηκε με γκρίζες φόρμες σε διαφορετικό αυτοκίνητο στην περιοχή του Αγίου Δομετίου.

Σε σχέση με τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε περιοχή γύρω από το νηπιαγωγείο, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι τα αντικείμενα αυτά παραλείφθηκαν και γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι αυτά ανήκουν στο ανήλικο κοριτσάκι, χωρίς να πει οτιδήποτε περαιτέρω.

Αναφορικά με δήλωση του πατέρα του κοριτσιού σε νορβηγικά ΜΜΕ ότι έχει επανανωθεί με την κόρη του, ο κ. Αγγελίδης περιορίστηκε να αναφέρει ότι είναι εν γνώση της Αστυνομίας αριθμός πληροφοριών και οι οποιεσδήποτε πληροφορίες αξιολογούνται προσεκτικά.

«Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να επιβεβαιωθεί. Γι` αυτό και οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά από την πρώτη στιγμή», κατέληξε.

16:00 - Tα όσα αποκαλύπτει ο δικηγόρος της μητέρας του 4χρονου κοριτσιού που απήχθη από τον πατέρα της


15:00 -
Νεότερη εξέλιξη, η οποία ερευνάται αφορά σε ισχυρισμό, ότι ο πατέρας, νορβηγικής καταγωγής, του κοριτσιού που απήχθη το πρωί έξω από νηπιαγωγείο της Δασούπολης, στη Λευκωσία, θεάθηκε στα κατεχόμενα πριν μερικές ημέρες, γράφει η "Κίπρις Ποστασί".

Στην ηλεκτρονική της σελίδα η τ/κ εφημερίδα αναφέρει ότι και η "αστυνομία" στα κατεχόμενα διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό της 4χρονης Μαρί Ελένη Γκρίμσρουντ. Προστίθεται ότι υπάρχει ο ισχυρισμός πως και πριν ένα χρόνο ο πατέρας του κοριτσιού είχε στείλει στην Κύπρο τρεις άνδρες για να την απαγάγουν, ωστόσο αυτοί συνελήφθησαν πριν το πράξουν από την Ιντερπόλ. Για το συμβάν, αναφέρεται, έχουν ειδοποιηθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νορβηγίας ενώ υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ο πατέρας της μικρής, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύεται δίπλα από την φωτογραφία της 4χρονης, βρίσκονταν στα κατεχόμενα πριν μερικές ημέρες.

Nωρίτερα...

Δείτε παρακάτω το τελευταίο ρεπορτάζ:


14:00 - Σε μια νεότερη εξέλιξη, οι Αρχές εντόπισαν παιδικά κοριτσίστικα ρουχαλάκια που εικάζεται ότι ανήκουν στην απαχθείσα, πεταμένα σε κάδο αποριμμάτων, μόλις 100-300 μέτρα από το σημείο απαγωγής, πλησίον του νηπιαγωγείου. Πλέον στις έρευνες έχουν εμπλακεί οι Βρετανικές Βάσεις, η Εθνική Φρουρά, καθώς και τα Η.Ε. Εξάλλου, τα νορβηγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως o δικηγόρος του πατέρα επιβεβαιώνει ότι η 4χρονη βρίσκεται πλέον μαζί του. Εφόσον η πληροφορία αυτή ευσταθεί, εξ αυτού εικάζεται ότι είτε βρίσκεται εντός Κύπρου, ή σε χώρα πλησίον της Κύπρου, οπότε η διαφυγή λογικά θα έγινε δια θαλάσσης. Όπως αναφέρει νορβηγική εφημερίδα, οι αστυνομικές αρχές της Κύπρου και της Νορβηγίας επιβεβαιώνουν το περιστατικό της απαγωγής στην εφημερίδα Aftenposten.

Δείτε τις δηλώσεις του Εκπ. Τύπου της Αστυνομίας και της ιδιοκτήτριας του νηπιαγωγείου:


Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του νηπιαγωγείου, Μαρία Βασιλειάδου, ανέφερε πως η απαγωγή έγινε έξω από τον χώρο του νηπιαγωγείο, ενώ ανέφερε πως η υπόθεση είναι ενδοοικογενειακή και δεν αφορά το εν λόγω νηπιαγωγείο.

Δείτε το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ:


Θύμα της απαγωγής είναι η 4χρονη MARIE ELENI GRIMSRUD, γόνος Νορβηγού πατέρα και Κύπριας μητέρας.Η απαγωγή έγινε έξω από νηπιαγωγείο στη Δασούπολη, γύρω στις 07.45 σήμερα το πρωί όταν δύο άγνωστα πρόσωπα τα οποία φορούσαν κουκούλες στο κεφάλι, άρπαξαν το κοριτσάκι που μόλις είχε κατεβεί από το αυτοκίνητο της μητέρας και αφού μπήκαν στο πιο πάνω αυτοκίνητο τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πέρυσι είχαν συλληφθεί τρεις Νορβηγοί οι οποίοι επίσης είχαν επιχειρήσει να απαγάγουν το παιδί για να το μεταφέρουν μέσω κατεχομένων και Τουρκίας στη Νορβηγία.

Η μητέρα του παιδιού βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και πατέρα του παιδιού. Μετά τη ρήξη στις σχέσεις του ζευγαριού η μητέρα αποτάθηκε στο Οικογενειακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρείται η προσωρινή φροντίδα και επιμέλεια του κοριτσιού. Παράλληλα, το δικαστήριο διέταξε τα στοιχεία της ανήλικης να τοποθετηθούν στο stop list όπως και έγινε με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η έξοδος του παιδιού από την Κύπρο χωρίς την άδεια της μητέρας ή του δικαστηρίου.

Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στον πατέρα με αποτέλεσμα να αρχίσουν να οι προσπάθειες απαγωγής του παιδιού.

Οι τρεις Νορβηγοί που συνελήφθησαν πέρυσι μετά από σήμα της Interpol είχαν στη κατοχή τους χάρτες συγκεκριμένης περιοχής της Λευκωσίας στην οποία διαμένει η μητέρα με το παιδί.

Παράλληλα, σε έναν από τους χάρτες υπήρχε σημειωμένη μια λέξη στα νορβηγικά η οποία σημαίνει «νηπιαγωγείο».

Οι κουκουλοφόροι που απήγαγαν το κοριτσάκι έφυγαν με Range Rover μαύρου χρώματος. Το απήγαγαν μόλις η μητέρα το κατέβασε από το αυτοκίνητό της για να πάει στο νηπιαγωγείο.

Φωτογραφία ενός εκ των δραστών που προσπάθησαν πέρυσι να απαγάγουν το παδί - Είναι Νορβηγός, συνελήφθη και απελάθηκε

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...