Κοινωνία

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία: Μαζιώτης και μέλη των «Πυρήνων» θα έφευγαν μαζί από τον Κορυδαλλό (έγγραφο)

Αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από τη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και μελών της Συνωμοσίας από τον Κορυδαλλό με πτήση ελικοπτέρου στο οποίο είχε κάνει “πειρατεία” η Πόλα Ρούπα στις 21 Φεβρουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με το bloko προκύπτει ότι η Πόλα Ρούπα σκόπευε να πάρει μαζί της και ους Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο, της Όλγα Οικονομίδου και τον Γιώργο Πολύδωρο.

Είναι εντυπωσιακό επίσης το γεγονός ότι οι έγκλειστοι που είχαν σκοπό να αποδράσουν είχαν κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις εντός των φυλακών έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν σε σημείο απ' όπου να μπορεί να τους παραλάβει το ελικόπτερο.

Όπως προκύπτει είχαν κόψει τα κάγκελα σε έναν χώρο δίπλα στα κελιά τους τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως κουζίνα και έτσι μπορούσαν να περάσουν εύκολα σε ακάλυπτο χώρο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και από εκεί να σκαρφαλώσουν στην ταράτσα.

Όπως μάλιστα προκύπτει τα κάγκελα παρέμεναν κομμένα επί ημέρες χωρίς κανείς να προσέξει το παραμικρό.

Οι φύλακες διαπίστωσαν το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου ότι ήταν κομμένα και ότι οι δράστες τα είχαν επανατοποθετήσει πρόχειρα χρησιμοποιώντας μάλιστα στις τομές ένα υλικό στο με ίδιο χρώμα ώστε να μην φαίνεται η τομή...

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο:

ΠΗΓΗ Bloko.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ