Κοινωνία

Φωτογραφία δείχνει γυναίκα με ισλαμική μαντίλα να αδιαφορεί για τραυματία στο Λονδίνο -Σάλος στο διαδίκτυο


Ολοι είδαμε τις εικόνες από τους τραυματίες στην επίθεση στο Λονδίνο, με περαστικούς και αρχές να σπεύδουν να βοηθήσουν εκείνους που το είχαν ανάγκη.

Στον κόσμο των social media, μία φωτογραφία από το σημείο της τραγωδίας προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ολα ξεκίνησαν από τον χρήστη του Twitter Lone Star, ο οποίος δημοσίευσε εικόνα από το σημείο με μια εμπρηστική λεζάντα.

«Μουσουλμάνα δεν δίνει δεκάρα για την επίθεση τρόμου, περπατά ανέμελα δίπλα από έναν ετοιμοθάνατο άνδρα, κοιτώντας το κινητό της», έγραψε.
https://twitter.com/SouthLoneStar/status/844644675415937024
Τότε, ο Lone Star δέχθηκε τα «πυρά» των χρηστών του κοινωνικού δικτύου, τα οποία έκαναν λόγο για εκμετάλλευση των επιθέσεων.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του έγραψαν πως μπορεί η γυναίκα να φοβόταν ή να ήταν γιατρός ή νοσοκόμα που πήγαινε στη δουλειά της.

«Ή μπορεί να φοβόταν, να ήταν μπερδεμένη και σε κατάσταση σοκ, όπως όλοι οι Βρετανοί εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να τηλεφωνούσε στην οικογένειά της να πει πως ήταν ασφαλής», έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος ανέφερε: «Μπορεί να είναι γιατρός ή νοσοκόμα που

κατευθύνεται προς τη δουλειά της ή μια μητέρα που να πηγαίνει να πάρει τα παιδιά της».

Ενας χρήστης αποφάσισε να απαντήσει στη φωτογραφία με μια άλλη φωτογραφία που δείχνει έναν λευκό να περπατά και να μην δίνει σημασία στο τι γίνεται γύρω του, όπως υποτίθεται πως έκανε η γυναίκα με τη μαντίλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ